211

Malum olduğu üzere, HÜDA PAR’ın siyasi süreci, Mustazaf Der’in kapatılmasından sonra başlamıştı. Ahlaki çöküntü yaşayan toplumu ihya etmek ve yardıma muhtaç yoksullar ile zenginler arasında köprü olmak gibi çok önemli görevler üstlenmiş olan MustazafDer’in kapatılması, yeni bir sürecin başlangıcıydı aslında.

Zira, 11 Eylül 2004’te kurulan ve 11 Mayıs 2012’de kapatılan Mustazaf Der, hizmet süresi boyunca çok önemli başarılara imza atmıştı.Ülkenin ve bölgenin sorunlarıyla sürekli yakından ilgilenmiş,her fırsattafakir, yoksul, mağdur, mazlum ve mustazafların hamisi ve destekçisi olmuş ve özellikle de siyasi temsiliyetten yoksun insanların mağduriyetlerini yüksek sesle dile getirmiş ve sözcüleri olmuştu.

Kısa sürede büyük başarılara imza atmış olan bir yapı, hizmetlerine mutlaka devam etmeliydi. Hizmetlerine devam etmesi, ülkenin, bölgenin ve uzun vadede de ümmetin aydınlık geleceği açısından çok önemliydi. Aynen de öyle oldu. Kapatılan MustazafDer’inyöneticileri,“misyonumuzu sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek yeni bir sürece adım attılar.

27 Mayıs 2012’de Diyarbakır İstasyon meydanında yapılan Ahde Vefa Mitingi’nde konuşan kapatılan derneğin Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, “Mustazaf Der geleneğinden gelenler olarak siyasi bir oluşum başlatıyoruz, bundan sonra yolumuza Mustazaflar Hareketi olarak devam edeceğiz” açıklamasını yaparak bundan sonra siyasi alanda faaliyet yürüteceklerinin sinyalini vermiş oldu.

Mustazaflar Hareketi, gelecek süreçte strateji belirleme adına birçok kişiyle istişareler yaptı. Bölgenin tanınmış âlimlerine, kanaat önderlerine, aşiret liderlerine, STK’larına ve daha birçok şahıs ve kuruma gitti. İstişareler sonucu partileşme kararı alındı. 19 Aralık 2012’de HÜDA PAR resmi olarak kurulmuş oldu.

HÜDA PAR’ın kurulması, temsiliyetten yoksun olan insanları çok mutlu ve memnun etti. Ancak HÜDA PAR’ın kurulmasından ve siyaset yapmasından rahatsız olan gece yarasaları da vardı. Çiçeği burnunda bir parti olan HÜDA PAR’ın çalışmaları engellenmeye ve sabote edilmeye çalışıldı. Farklı yerlerde ve farklı zamanlarda teşkilat binalarına ve üyelerine saldırılar yapıldı.

Şer güçlerin baskı, saldırı ve engellemeleri,HÜDA PAR’ın onurlu yürüyüşüne engel olamadı. HÜDA PAR, halkın menfaati doğrultusunda projeler üretmeye ve çalışmalar yapmaya devam etti. Ülkedeki, özellikle de bölgedeki tüm sorunlara adalet, kardeşlik ve hakkaniyet doğrultusunda çözümler üretmeye çalıştı.

Ortadoğu’daki gelişmelerle de yakından ilgilenen HÜDA PAR, Suriye ve Irak başta olmak üzere savaş ve kargaşanın olduğu ülkelerde, sorunların çözülmesi ve halkın beklentilerinin karşılanabilmesi adına evvela savaşın sona ermesi gerektiğini belirtti ve bu doğrultuda mutlak çözümler sundu. HÜDA PAR’ın, yüzbinlerce Müslümanın kanı dökülmeden sunduğu çözüm önerileri yeni yeni dillendirilmeye başlandı.

HÜDA PAR, yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen 30 Mart yerel seçimlerine girme kararı aldı. HÜDA PAR’ın seçimlere girme kararı, şiddet ve kandan nemalanan ve Kürt gençlerinin kanı üzerinden oy devşiren kimi yapıları memnun etmedi. HÜDA PAR yerel seçimler öncesinde de birçok saldırıya maruz kaldı. Ancak saldırılara ve varlığına tahammül etmeyen faşist yapıların provokatif söylem ve eylemlerine boyun eğmedi. Seçimlere girdiği yerlerde 3. Parti çıkarak, şeytani tüm oyunları boşa çıkardı.

HÜDA PAR’ın 30 Mart yerel seçimler öncesi maruz kaldığı baskı ve saldırılar, seçim sonrası da devam etti. 6-8 Ekim tarihlerinde, Kobane bahanesiyle sokaklara dökülen çeteler tarafından parti binalarına taşlı, molotoflu ve silahlı saldırılar yapıldı. Geçmişte HÜDA PAR camiasına yapılan yüzlerce saldırıda olduğu gibi, 6-8 Ekim saldırılarından sonra da HÜDA PAR camiası, olaylara; Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının acısına rağmen ateşe benzin dökerek yaklaşmadı. Halkın menfaatini gözeterek, şiddete başvurmayacağını, tüm saldırı ve engellere rağmen siyasi çalışmalarını sürdüreceğini beyan etti.

Adaletin tesis edilmesi, zulmün sona ermesi, barış ve huzur ortamının sağlanması, İslam ümmetinin vahdete ermesi adına çalışmalar yapmaya devam eden HÜDA PAR,faziletli bir toplumun inşası ve muhafazası için samimi çaba ve gayret sarf eden herkes ile birlikte hareket etmeye devam etti.

Yüzde 10’luk baraj zulmünden dolayı 7 Haziran genel seçimlerine parti olarak giremeyen HÜDA PAR, 9 ilde seçimlere bağımsız olarak girecek olan Hür Adaylar’ı destekleyeceğini açıkladı. Diyarbakır-Zekeriya YAPICIOĞLU, Batman-Aydın GÖK, Şanlıurfa - Mehmet YAVUZ, Bingöl - Sait ŞAHİN, Şırnak - Şehzade DEMİR, Van - Mehdi OĞUZ, Adana - Salih DEMİR, Bitlis - Cengiz KARAKAYA ve Mardin - Mahmut KILINÇ ile seçimlere bağımsız olarak girecek olan Hür Adaylar, “söyleyecek sözümüz var” sloganıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Hür Adaylar’ın söylem ve vaatleri, toplumun inanç ve kültür değerleriyle tamamen uyuşuyor. Türkiye için, Kürdistan için, İslami muhalefet adına ve seçime girdikleri her il için söyleyeceklerinin olması, ne kadar ferasetli bir biçimde düşündüklerinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Toplum, özellikle de, şiddet ve baskıdan, hırsızlık ve yolsuzluktan bıkmış-usanmış olanlar, toplumu kültüründen uzaklaştırma hedefinde olan yapılardan rahatsızlık duyanlar ve daha birçok kesimHür Adaylar’ın seçimlerde başarılı olacağını ümit etmektedirler.

Hür Adaylar seçimlerde başarılı olurlarsa, yani milletvekili seçilirlerse, toplum kazanacaktır; Kürtler, Türkler, Araplar, Zazalar kazanacaktır.

Hür Adaylar kazanırsa, adalet kazanacaktır; barış ve kardeşlik kazanacaktır. Huzurlu ve mutlu bir toplumun oluşmasına, üretken ve dindar bir gençliğin yetişmesine öncülük edilecektir.

Hür Adaylar kazanırsa, meclisteki İslami muhalefet eksikliği giderilecektir. Mecliste okunan Fatiha süresinin tutanaklara X (bilinmeyen) olarak geçmesine karşı çıkılacak, itiraz edilecektir.

Seçimlere bağımsız olarak giren Hür Adaylar kazanırsa, bölgemiz, ülkemiz ve uzun vadede ümmetimiz kazançlı çıkacaktır.

 

“Nasıl olacak bunlar” diye soranlar olursa, Hür Adaylar’ın geçmişlerine ve birlikte hareket ettikleri camianın düşüncesine, söylemlerine vebugüne kadar ki yaptıklarına bakmaları yeterli olacaktır.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *