29

                Batman’ın eski yerleşim yerlerinden biri olan Hürriyet Mahallesi ile Güneykent, Çamlıca ve Kuyubaşı Mahallelerini birbirine bağlayan Tablabaşı dediğimiz kavşak tam bir trafik işkencesi mekânı.

                İki büyük marketin, taksi ve otobüs duraklarının ve manavların yer aldığı kavşak günün her saatinde çok kalabalık haliyle hem yayalara hem de sürücülere adeta çile çektiriyor. Batman’ın diğer kısımlarında bu kadar işlek olmayan kavşaklara bile dubalardan kavşak yapıldığı halde bu kısma bir kavşak yapmak nedense kimsenin aklına gelmiyor. Ya da geliyorsa da “boş ver, gerek yok” mu deniliyor. Belediye Trafik İşleri Müdürlüğü ekipleri bu bölgeden mutlaka geçip gitmektedirler. Buradaki trafik karmaşasını görmüyorlarsa, bir daha geçerken bir kez daha alıcı gözle bakmalarını tavsiye ediyorum.

                Buradaki alan dar olabilir, ama çizilecek çizgilerle, yere sağlamlaştırılacak dubalarla park yerleri pekâlâ belirlenebilir. Marketlerin önüne gelişigüzel ve sorumsuzca park edilen araçlar, şehir içi dolmuşlar, belediye otobüsleri, manavlara mal getiren pikaplar vesaire. Üstüne milletimizin bencilliği, kural tanımamazlığı ve en önemlisi de denetimsizlik işleri çığırından çıkarmaktadır. Aynı manzarayı örneği Tilmerç Mahallesinde göremezsiniz. Çünkü orada trafik ekipleri arada bir sürücüleri ikaz etmektedir.

                Tablabaşı mevkii kaderine terkedilmiş, herkesin istediği gibi hareket ettiği, kural ve kanun tanımadığı bir alan. Yetkilileri bir kez daha bu alanı uzaktan izlemelerini ve gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum.

ASFALT GÜZEL, BİR DE YOL ÇİZGİLERİ OLSA

                Daha önce köşemizde dile getirmiştik. Neyse ki 2023 yatırım programındaki Dostlar Caddesi nihayet asfaltlandı. Belediyeye buradan teşekkürlerimi iletmek isterim. Ancak eksiklikleri de söylemeden geçemeyeceğim. Batman’ nın diğer asfaltlı yollarında yapılan yol çizgileri maalesef buraya yapılmadı. Yaya geçitleri yok. Okul bölgesinde hız kesici tümsekler yok. Yani daha ne istiyorsunuz, dua edin bunu da yaptık modunda bir iş yapılmış. Bu bölgeye negatif ayrımcılık yapıldığını daha önce yazmıştık. Bir kez daha tekrarlıyorum: BU BÖLGEYE BELEDİYE TARAFINDAN GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILMIYOR.

                Basın olarak görevimiz şehrimizde gördüğümüz aksaklıkları uygun bir şekilde yetkililere duyurmaktır. Batman sadece Diyarbakır Caddesi ile birkaç mahalleden ibaret değildir. En çok işlek olan Üniversite kavşağı bile içler açısı durumda. Diğer kavşaklarda gördüğümüz şelalelerden vazgeçtik. Bir yeşil ağaç bile yok. Bordür taşları yerlerinden sökülmüş, refüjdeki ağaçlar kurumuş. Olumsuzluklar saymakla bitmiyor.

                Kaldırım derseniz hak getire. Yayalar yol ortasında yürüyor. Ara yollar stablize yol şeklinde. Toz, duman ne arasanız var. Park için ayrılan yerlerde moloz yığınları var. Kuyubaşı TOKİ kavşağında durak henüz yeni yapılıyor. Anlayacağınız şimdiye kadar insanlar yazın sıcakta, kışın da soğuk ve yağmur altında otobüs bekliyorlardı.

                Umarım yetkili ve etkililer bu yazıyı okur da bu bölgeye lütfedip bir tur atarlar. Halkın nasıl zorluklar içinde yaşadıklarını görürler. Bu bölgenin nasıl ihmal edildiğinin farkına varırlar. Kalın sağlıcakla. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *