107

Malum seçim tarihi 14 Mayıs olarak belirlendi. Seçime yönelik hazırlıklar da tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce kurulmuş ittifaklar genişliyor ve yeni ittifak seçenekleri konuşuluyor. Bunlar seçimin doğal sürecidir. Ancak normal olmayan bir süreç vardır ki, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına katılmasıyla bir saldırı furyasına maruz kalmış olmasıdır. Her partinin istediği ittifakta yer alma hakkı olmasına karşılık, bu hakkın HÜDA PAR’a çok görülmesi ise tam sahtekârlık ve ikiyüzlülük örneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kimisi parti programı üzerinden, kimisi aldığı oy oranından, kimisi sahip olduğu çizgisinden dem vurarak saldırıya geçmeye başladı. Saldırıların tek elden ve bir karanlık odaktan yürütüldüğü gerçeği hemen fark ediliyor. Bu karanlık mihrakların iç ve dış bağlantılarına baktığımızda; yalan ve iftiraların gerçek faillerinin kara yüzlerini ve ihanet kokan niyetlerini de hemen ele vermektedir. Hemen her seçim döneminde, bu karanlık odaklar birilerine ‘Yakala co’ talimatlarını verdiğinde, bir sürü idraksiz yaratık acele bir şekilde harekete geçmektedirler.

HÜDA PAR ilkeli duruşuyla, bugüne kadar ülkemiz siyasetine kattığı nitelik ve itibar; birilerini ciddi anlamda rahatsız etmişe benzemektedir. Buna karşılık, yalan siyasetleriyle halkı kandıran, ifsat vaatleriyle insanımızı öz değerlerinden uzaklaştıran ve on binlerce gencimizi sosyalizm fantezileri adına ‘çukurlara’ gömenler, bu ilkeli duruş karşısında adeta ‘kuduz hastalığına’ yakalanan itler gibi saldırıya geçmeye başladılar.

Aslında ‘arkasında kırk iti havlatmayan aslan, aslan değildir’ diyen atalarımız, hakkı söyleyen, haklının yanında duran ve hakkın hâkimiyeti için çalışan kim olursa olsun, saldırıya uğrayacağını bize haber vermektedir. Bugün aslanlar gibi ortada duran HÜDA PAR’ın söylemleri ve şimdiye kadar halkın hassasiyetlerine yönelik ürettiği politikalar, elbette çakkal sürülerini ve leş kargalarını harekete geçirmiş bulunmaktadır. Ama ‘İt ürür, kervan yürür’ düsturuyla, bunlara cevap verme gereği bile duymadan, yoluna emin adımlarla devam etmelidir.

‘Meyve veren ağaç taşlanır’ bilinciyle, bu saldırılar sistematik bir şekilde bundan sonra da artarak yapılmaya devam edilecektir. Ama HÜDA PAR doğru bildiği programından taviz vermeden, halkla daha fazla iç içe bulunarak, vizyon ve heyecanını daha çok kişiye ulaştırarak çalışmalarını daha da hızlandırmalı, çalışmalarını katlayarak devam ettirmelidir. Bu şekildeki çalışma; çirkin ve seviyesiz saldırılara karşı verilebilecek en güzel cevap olacaktır.

Bu son saldırılar gösterdi ki; HÜDA PAR, bir partiden çok daha büyük bir etki gücüne sahip olduğunu, siyasetteki dengelere ayar verebileceğini, önce insan, öncelikle adalet hassasiyetiyle sevenlerine güven ve heyecan, karşıtlarına büyük bir endişe ve korku vermiş oldu. Siyasette güven ve itibarın esas olduğu bu süreçte; HÜDA PAR’ın güvenirliği Cumhur İttifakına da büyük bir katkı ve heyecan dalgasının ortaya çıkmasına vesile olacaktır.

Herkes kendi cibilliyetine göre konuşacak, içinde taşıdığı kin ve nefretini ortaya dökecek, yalan ve iftiralarla endişe ve korkularını örtemeye çalışacaktır. Buna karşılık, HÜDA PAR başta olmak üzere Cumhur İttifakı bileşenleri ‘Önce İnsan, öncelikli adalet’ düsturunu politikalarının merkezine alarak, çalışmalarını samimiyetle, sabırla ve kararlılıkla sürdürmeye devam etmelidirler.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *