94

Deprem olur olmaz hatırlayalım bu millet; ilk günlerin sıcaklığıyla yardım için elinden geleni göndermeye/götürmeye ve vermeye koştu.

Öyle ki gerekli gereksiz, yazlık kışlık demeden her türlü giyecek gönderenlerden tutun da bir an önce insanlara yardıma gideyim diye araçları yolda kalanlara kadar birçok girişimler oldu.

Her şey insanımıza yakışan bir endişeden, yardımseverlikten ve iyilik yapma sevdasından ileri geliyordu.

Günler geçtikçe zamanın birçok acıyı azaltması gibi tüm bu iyi niyetli yardım, dayanışma ve iyilik girişimleri de azalmaya başladı.

Kim bilir belki de ilk günkü aşk ve şevk, artık kulakların ve kalplerin doyum noktasına ulaşması yahut sıklıkla duyması alışkanlığı yaptı.

Deprem bölgesinde olan ve an itibarıyla bir milyon beş yüz bin kişiden daha fazla insana yemek götüren UMUT KERVANI VAKFI Başkanı Cengiz Kurtaran, kuru gıda ihtiyacı olduklarını söylüyor.

Yardımlar azalmaya başladı, dayanışma uzaktan gösteriliyor ve insanlar artık ilk günler gibi yardımda süreklilik göstermiyorlar.

Hâlbuki Allah’ın Resulü aleyhissalatü vesselam’a “Amellerin hangisi daha hayırlıdır?” diye sorulduğunda “Az da olsa devamlı olanı” diye cevap vermiştir.

Bugün ve bu saatte meydanda UMUT KERVANI gibi duran tüm yardım kuruluşları, bu anlayışla yardıma ihtiyaç hissediyorlar.

Malezya’dan, Afrika’dan ve yurt içinden yardım götürenler dahi UMUT KERVANI’nın kurulu düzenini görünce onlara entegre oluyorlar/oldular.

Bu durumdan birçok kimse haberdar olmayabilir diye duyurmak, yaymak ve anlatmak lazım ki; Ramazan ayında dahi yardım kuruluşları “sıcak yemek” vermeye devam edebilsinler diye.

Demek ki musibetin ilk anındaki düzensiz ve hesapsız yardımlar; belli bir süre sonra kesilebiliyormuş, duygular her zaman aynı coşkunlukta olmayabiliyormuş, akıl ve mantık devre dışı kalabiliyormuş, duygular zayıflayabiliyor veya sönebiliyormuş.

Bu engellere takılmadan “az da olsa devamlı bir yardım” anlayışıyla hem yardım kurumlarımızı bölgede uzun süre tutmak hem de halka yardımcı olmak adına duygusallıktan, heyecandan ve ferdi davranmadan uzak ve kalıcı bir yardıma sebep olabiliriz.

Bu anlayışı yaşatmak ve üç ayların faziletine ulaşmak adına herkese “az da olsa devamlı yardım/iyilik dolu günler” diliyorum.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *