4

16 yıldır 3.lig’de mücadele eden Petrol Spor ligin bitimine haftalar kala şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluğun kesinleşmesiyle birlikte geçtiğimiz haftalarda caddelerde ve meydanlarda kutlamalar yapılmıştı.

Şampiyonluk kutlamaları caddelerde, meydanlarda ve geçtiğimiz haftalarda kalmayacak. Belediye 8 Mayıs’ta popstarlı dev bir şampiyonluk konserine hazırlık yapıyor. Belediye gerçekleştireceği konserle ilgili yaptığı açıklamayla; sadece Petrol Spor ’un şampiyonluğunu değil aynı zaman da Batman’ın kuruluşunu da kutlamış olacaklarını ifade etti.

Bir Batmanlı olarak siz değerli okurları Batman’ın kuruluşuna ve bugününe götürerek birkaç noktaya değineceğim.

Batman toprağından fışkıran petrolüyle, çiftçisiyle, emekçisiyle kuruldu. Kurulduğu günden bugüne tarihiyle, İslami hassasiyetiyle, kültürüyle, değerleriyle, mümtaz şahsiyetleriyle ve dengbejleriyle var olageldi. Geçmişiyle bu kadar açık ve net iken, Batman’ın kuruluşunu Batman’ı hiç sayarak kutlamak büyük bir tutarsızlıktır.

Bugüne geldiğimizde;

Batman yıllardır işsizlik oranlarında en üst ligde şampiyonluk yarışında. Kiralar asgari ücretle yarışıyor. Ev sahibi olmaya bir ömür yetmiyor. Halk geçimini temin etmekte ciddi anlamda zorlanıyor. Gençlerin maneviyatı dört bir yandan kuşatılarak yok ediliyor. Gençliğimiz manen ve madden yoksul bırakılıyor. İki yönlü yoksulluğun sonucunda gençleri çevreyolunda, karanlık sokaklarda, demiryolunda uyuşturucuya müptela halde görüyoruz.

İnsan dünyanın öznesidir. Dünyada var olan her şey insan içindir. Belediye gibi kamuya ait kurumlar da insanlara hizmet etmek için vardır. Hizmet yapılırken öncelikler dikkate alınmalıdır; beslenme ve barınma ihtiyaçları gibi. Evine ekmek götüremeyen bir babanın gündeminde Petrol Spor olmaz. Onun önceliği ve gündemi evine ekmek götürmektir. Hizmet etmek isteyenler gerçekleri ve öncelikleri görsün. Kimse bu halka sahte mutluluklar, eğlenceler dağıtmasın. Guruldayan karınların sesi konserle kesilmez.

Batman’ın gençlerini evlerden, kahvehanelerden alıp konserlere götürmek hizmet değildir. Batman’a hizmet; gençleri evlerden, kahvehanelerden ve uyuşturucuya müptela oldukları kuytu köşelerden alıp istihdam etme çabasıyla olur. Halkımız sahte mutluluklara değil, işe ve aşa muhtaçtır.

Hal böyleyken başta belediye olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, şehrin yetkilileri, partileri, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ve basını konser gibi israf organizasyonlarını düzenlemeyi ve desteklemeyi bırakıp Batman’ı manen ve madden kalkındırmaya odaklanmalıdır.

Bu halkın eğlenmeye hakkı yok mu diyenlere, bu halkın nasıl eğlenebileceğini izah edip yazımızı bitirelim.

İnsanımızın akşam evine başını eğmeden rahatlıkla ekmek götürebileceği, ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabileceği imkânları oluşturun sonra bakın bakalım eğlence ve coşku nasıl oluyor.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *