211

Gaziantep’te pitbull cinsi iki köpek 4 yaşındaki Asiye Ateş adındaki bir kız çocuğuna saldırdı. Köpeğin küçük kızımıza saldırı anının sosyal medyaya düşen videosunu izlerken sarsıldım, yüreğim daraldı.

Küçük kızımız zor da olsa köpekten kurtarılıyor ancak hala hayati tehlikesi devam ediyormuş. Eğer o esnada çevrede kimse olmasaydı, köpekler o küçük kızımızı paramparça edecekti maalesef.

Saldırıya uğrayan 4 yaşındaki Asiye, kapıcılık yapan bir ailenin kızı. Asiye kızımız tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelmiş. Hem de 11 yıl sonra.

Allah esirgesin, eğer Asiye kızımız köpekler tarafından parçalanıp hayatını kaybetseydi, bunun hesabını kim verecekti?

Köpeklerin insanlara özellikle de büyüklere göre kendilerini savunamayan, koruyamayan küçük çocuklara saldırması olayı ilk değil, tedbirler alınmazsa öyle görülüyor ki son da olmayacak.

Allah aşkına çok mu zor köpeklerle ilgili tedbirler almak. Son dönemlerde birçok ilden şikâyet geliyor; başıboş sokak köpekleri can güvenliğini tehdit ediyor, etrafa tehlike ve dehşet saçıyor diye.

İnsanlar sabah camiye giderken, erken saatlerde işlerine giderlerken, çocuklar okula, parka giderken sokaklarda iplerini koparmış köpek sürüleriyle karşılaşıyorlar.

İnsanlar artık sabah namazlarına giderken kendilerini köpeklerin saldırılarından korumak için sopayla dolaşmak zorunda kalıyorlar.

Sokaklarda, cami önlerinde, site bahçelerinde bir sürü köpekle karşılaşan hangi insan güvende olabilir, hangi çocuk böyle bir ortamda parklara gidip rahat bir şekilde eğlenebilir, oyun oynayabilir?

Köpek saldırılarıyla ilgili bugüne değin istenilen tedbirler alınmadı. Yetkililer bu saatten sonra bu konuyu çok acil bir şekilde gündemlerine almalıdırlar.

Başka çocuklar saldırıya uğramadan, başka canlar yanmadan, başka birileri sakat kalmadan ivedilikle tedbirler alınmalıdır.

Sadece sokaklardaki başıboş köpeklerle ilgili değil, özelikle pitbull cinsi gibi saldırgan köpeklerin evlerde, sokaklarda, park ve sitelerde beslenilmesiyle ilgili yeni tedbirler alınıp çözümler getirilmelidir.

Köpeklerin insanlara saldırma meselesi, toplumsal bir mesele haline gelmiştir. Toplum bu konudan ciddi anlamda muzdariptir. Konuya ilgili çözümlerin üretilmesini ve bu çözümlerin acilen uygulanmasını beklemektedir.

Evet, hayvanları koruyalım ancak insanlara zarar vermelerine de engel olalım. Saldırıya uğrayıp sakat kalan nice insan var, nice kadın, nice çocuk var.

Köpek saldırısına uğrayıp da yaralanan, sakat kalan, korku yaşayan insanların hayatlarında yaşadıkları travmaların hesabını kim verecek?

Bu konuda ciddi önlemler alınmazsa, ülkeyi idare edenler konuyu gündemlerine almazlarsa, ileriki günlerde daha fazla köpek saldırılarını ve ortaya çıkan dehşet olaylarını duyacağız.

Gaziantep’te yaşanan pitbull dehşetinin kamuoyu tarafından duyulmasından ve medyada yoğun bir şekilde yer bulmasından sonra dün Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunup köpeklerin yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu dile getirdi ve bu konuda belediyelere gereğini yapın talimatını verdi.

Evet, uzun süredir HÜDA PAR gibi duyarlı kesimlerin dile getirdiği konuyu Sayın Erdoğan’ın gündemine alması ve bu konuda belediyelere gereğini yapmaları için çağrıda bulunması önemlidir.

HÜDA PAR başta olmak üzere konuyu sıklıkla gündeme getiren duyarlı kesimlerin, Sayın Erdoğan’ın belediyelere çağrısından sonra mutlaka bu söylenenlerin yapılıp yapılmadığı hususunda işin takipçisi olmalıdırlar.  

Umarız Gaziantep’teki köpek saldırısı faciası son olur, belediyeler başta olmak üzere ilgili kesimler ve kurumlar, sokak köpeklerinin meskûn mahallerden uzak tutulması için barınaklar yaparak bu konuda gerekli adımları atarlar.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *