0

 

Birkaç haftadır canım sıkılıyor. Evet haklısınız memlekette can sıkıcı o kadar çok şey var ki, şimdi hangisini kastettiğimi merak etmişsinizdir. Benimkisi aslında duyunca yüzünüzü güldürecek cinsten. Ama derdimi anlatınca sanırım az veya çok bana hak vereceksiniz biliyorum.

Efendim mevzu ilimizdeki bütün erkek memurları, erkek öğrencileri, ve erkek esnafı ilgilendirdiği için bu meseleyi kaleme alma ihtiyacı hissettim. Elbette şu anda aklıma gelmeyenler de vardır fakat meselenin ne denli memleket-şümûl olduğunun anlaşılması açısından bu saydıklarımın yeterli olduğunu düşünüyorum.

Şimdi bu saydıklarımın hepsinin hafta sonu tatili var değil mi? Evet var. İki gün tatili olanlar ile tek gün tatili olanların ortak günü de kahir ekseriyetle Pazar. İşte bu yüzden Pazar günü çok önemli. Çünkü Pazar demek; haftanın yorgunluğunun üzerinden atılması için bir istirahat demek, maddi ve manevi bir bakım onarım günü demektir. İşte meselenin can alıcı noktasına gelmiş bulunuyoruz. Bakım, onarım… Bir hafta boyunca saç sakal uzar, sorunlarla cebelleşmekten adamın şaftı kayar ve bu dağınıklığı giderip biraz çeki düzen vermek ister ya insan, İşte tam da o anda insanın aklına ilk berber gelir değil mi? Mevzumuz da tam bu aslında. Uzamış enseden, dağılmış favorilerden, tozun kirin çöktüğü yüzünüzdeki karanlıktan kurtulup haftaya şöyle fiyakalı, sinek kaydı tıraşlı  girmek istersiniz ya! O da ne, dışarıda bir tane açık berber bulamazsınız. “Pazar günü kapalıyız.”

Yahu arkadaşım ben Pazar günü tıraş olmayacağım da ne zaman tıraş olacağım. Ey Berberler ve Kuaförler Federasyonu! Bu ne iş Allah aşkına? Pazardan tatil mi olur berbere. Olmaz kardeşim, bu millet kabul etmez böyle. Adam akıllı caka satarak işine gücüne gittiği bir Pazartesi’si vardı onu da almayın bu garibanların elinden. Sadece garibanı değil, kodamanı da onca işten güçten hafta içi vakit bulamaz, Pazar’a bırakır tıraşını. Yani zengini, fakiri Pazar gününde mutabık iken sen gel altı tane birbirinden güzel günü bırak, milletin Pazar’ına göz dik. Yahu senin fiyakamıza kastın mı var Ey Federasyon.

Buradan Federasyon yetkililerine sesleniyorum! Elinizi çekmeyin milletin sakalından saçından. Şu işe bir el atın ve düzeltin bu yanlışı. Yoksa yakında sokaklara ineriz. Üstelik döviz yazılarımız, sloganlarımız bile şimdiden hazır. “Saç sakal karışınca hemen gittim berbere, Görünmesin diye saçın tak dediler bir bere.”  “Pazar tıraşı hakkımız, söke söke alırız”, “Aman berber canım berber, böyle gelmiş bozma ezber” ve daha niceleri.

Yahu tatil günü öyle herkese göre değil, işin cinsine göre seçilir. Yani diğer meslek grupları Pazar tatil yapıyor diye taklit etmek zorunda değilsiniz ki? Sizinkisi alışveriş merkezlerini hafta sonu kapatmaya benziyor. Oysa millet zaten özel olarak hafta sonuna ayarlıyor avm ziyaretlerini. (Gerçi AVM’lere de Pazar tatili gündemde ama zannedersem bu pek kolay olmayacak.)

Ama Allah var, bir hakkı da teslim etmek zorundayım. Siz de herkesin boşta olduğu, ziyaretlerde bulunabileceğiniz, çoluk çocuğunuzun evde olduğu bir günü istiyor olabilirsiniz. Hakkınızdır. Amma ve lakin gel gör ki berberlik fedakarlık isteyen bir meslektir. Gerekirse hafta sonları çocuklarınızla birlikte kahvaltı yaptıktan sonra öğlene kadar kalın evinizde. Oyunlar oynayın, biraz gezin dolaşın, hiç olmazsa öğleden sonra açın işyerinizi. Hem bir baba, çocuklarıyla en fazla kaç saat geçirebilir ki? Babanın belli bir tahammül limiti vardır ve o limit de herkes bilir ki çok çabuk aşılır.

Hem sizin hiç resmi iş ve işlemleriniz olmaz mı? Ne güzel işte. Hafta içi bir günü tatil yapın ve hastaneyse hastane, okulsa okul, valilikse valilik…  Tüm işlerinizi de başkasının minnetini çekmeden kendiniz görürsünüz, fena mı olur yani. Biliyorum çok uzattım ve “amma uzattın ha,anladık, kes tırajı dediğinizi duyar gibi olunca sözünüzü de başıma tac ettim.

Uzun lafın kısası Bananesi kardeşim ben kabul etmiyorum. Ben Pazar günü tıraş olmak istiyorumJ

Şakayla karışık bu ufak itirazımı anlayışla karşılayacağını umduğum cefakar berber kardeşlerime ve federasyon yetkililerine yürekten selamlar, sevgiler.

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *