211

 

Zulüm, soykırım ve insanlık dışı uygulamalarla adından sıkça söz ettiren işgalci İsrail, katliamlarla dolu karanlık bir geçmişe sahiptir.

Siyonist işgal ordusu, yıllardır hukuksuz baskın ve kanunsuz yaptırımlarla Filistinli mazlumlara tarifi zor acılar yaşatmıştır.

Direniş guruplarının bulunduğu Gazze’ye çeşitli bahanelerle saldırılar gerçekleştirmiş, tüm dünyanın gözü önünde masum bebelerin de aralarında bulunduğu sivil insanları pervasızca ve vahşice katletmiştir.

Başlattığı saldırılar sonrasında, karşısındaki direniş guruplarının izzetli bir şekilde mukavemet gösterdiğini ve kendilerine zararlar verdiğini gördüğünde, Birleşmiş Milletler ve benzeri işbirlikçi kurumları harekete geçirip masaya oturmaya çalışması, İsrail’in karakteristik bir özelliğidir.

Bağımsızlığını ilan ettiği 1948’den bu yana Gazze’ye defalarca saldırılar gerçekleştiren ve tarihin kara sayfalarına kaydedilen vahşi katliamlara imza atan işgalci İsrail, savaş teknolojisindeki gücü ve başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin sınırsız desteğine rağmen şimdiye dek amacına ulaşamadı.

İstenilenlere ulaşılmaması Siyonist İsrail’i daha fazla saldırganlaştırmaktadır. Hukuk tanımayan mağrur bir anlayışa sahip olan İsrail, dün olduğu gibi bugünde Filistinlilere yönelik zulüm ve saldırılarına devam etmektedir.

İsrail’in 2014’te üç Musevi gencin öldürülmesini bahane ederek denizden ve havadan başlattığı kapsamlı saldırılar neticesinde iki bine yakın Filistinli katledilmişti. Sonrasında başlayan kara harekâtında, HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam’ın onurlu mücadelesiyle İsrail tarihinin en ağır hezimetlerinden birini yaşamıştı.

Böylece, 2014 savaşından sonra İsrail ve direniş gurupları arasında imzalanan ateşkes yürürlüğe girmişti. Ancak Siyonistler o tarihten bugüne ateşkes anlaşmasına hiç riayet etmedi, bilakis ateşkesi sürekli ihlal etti. En önemlisi de; Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeye ve Filistinlilere yönelik zulüm ve baskılarını aralıksız sürdürmeye devam etti.

İsrail daha birkaç gün evvel de füze atıldığı iddiasıyla Gazze’ye saldırılar gerçekleştirdi. Oysa füze atılıp atılmadığı net değil. Çünkü direniş gurupları ‘Gazze’den İsrail’e füze atıldı’ iddiasını kabul etmedi.

İsrail, Gazze’yi bombalama kararını durup dururken almadı; saldırıyı, bir yerlere mesaj verme amacıyla gerçekleştirdi. İşgal ordusunun son cürümünü işte bu mülahazalarla analiz etmek lazım…

Son Gazze saldırısının, Bakan Nabi Avcı’nın israil’de bulunduğu esnada yapılmasının manidar olduğunu da ayrıca ifade etmek gerekir. Bakan Avcı’nın israil’de bulunduğu esnada Gazze’nin bombalanması, ‘israil’den Türkiye’ye örtülü gözdağı’ olarak nitelendirilebilir.

İşgalci israil, ABD’de Trump’un göreve başlamasından sonra elinin daha güçlü olduğunun farkında. Çünkü Trump her fırsatta israil’e olan bağlılığını ve Ortadoğu’da israil’in güvenliğinin önceliği arasında bulunduğunu ifade ediyor. Bu yüzden İsrail, Trump dönemini bir fırsata çevirmek istiyor. Şimdiden hem İslam âlemine, hem de Filistin direniş guruplarına ‘Trump başkanlığındaki yeni dönemde elim daha güçlü’ mesajını vermeyi hedefliyor.

israil bir taraftan Filistinlilerin topraklarına el koymaya, diğer taraftan da Trump kozunu kullanarak Filistin davasını dünya Müslümanlarının gündeminden düşürmeye çalışacaktır. O yüzden İslam âlemi, Trump’ın politikalarına engel olmanın yollarını mutlak surette aramak zorundadır.

İslam âlemi, Müslümanlara karşı düşmanca politikalar belirleyen Trump’a ve siyonist dostlarına engel olup birlikte ve ümmet şuuruyla hareket etmeye başlamazsa, ‘Ben Müslüman’ım’ diyen herkesin müşterek davası olan ‘Filistin Davası’ büyük yaralar alabilir.

 

Filistin davasında amaca ulaşılması için İslam dünyasının Kur’an’ın ilahî mesajları doğrultusunda bütün ayrılık ve ihtilafları bir kenara bırakıp saflarını sıklaştırması gerekmektedir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *