image

 

8 ÖLÜ 64 YARALI

PKK’nin Diyarbakır Sur ve Kızıltepe’de yaptığı saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 64 kişi yaralandı. Ölen ve yaralananların çoğunun sivil olduğu belirtildi. Ölenlerin arasında bebek ve çocuklarda var.

ÖLENLERİN ARASINDA BEBEK DE VAR

Sur ilçesi Mardinkapı semtinde 10 Gözlü köprü yanındaki polis servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 5 kişi hayatını kaybederken 5’i polis 13 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Diyarbakır’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri belli olurken, ölenlerden birinin bebek olduğu öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin 1 dede, 2 kızı ve 2 torundan oluşan,  Ergani ilçesine bağlı Ortayazı (Maciran) köyünden bir aile olduğu belirtildi. Aile saldırı esnasında otomobille olay yerinden geçiyordu. Otomobilde 1,5 yaşında bir bebek de bulunuyordu.

Diğer bir saldırı Kızıltepe’de gerçekleşti. Kızıltepe Aşiti Mahallesi Devlet Hastanesi önünde polis servis aracının geçişi sırasında bombalı araç patlatılması sonucu 3 kişi öldü 52 kişi yaralandı.

HAYATINI KAYBEDENLERDEN BİRİ 8’İNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ

 Mardin’in Kızıltepe ilçesinde PKK’nin bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin arasında 13 yaşındaki 8’ci sınıf öğrencisi bir kız çocuğu ile 23 yaşındaki bir genç olduğu öğrenildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında bombalı araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Nurettin Tekin ile birlikte TOKİ ilköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi kız çocuğu Aslı Aydemir (13) ile bir markette müdür olan Abdurrahman Çecan (23) olduğu belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybeden TOKİ ilköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi kız çocuğu Aslı Aydemir’in, okulların tatil olmasıyla birlikte çarşı merkezindeki babası Rıfai Aydemir’e ait dönerci dükkânında babasına yardım ettiği öğrenildi.

Aydemir, babasıyla birlikte Motosikletle TOKİ’de bulunan evlerine gittikleri esnada bombalı araç saldırısına maruz kalarak hayatını kaybederken, babası ise saldırıda bir ayağını kaybetti.

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *