image

İlimizde düzenlenen Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında il birincisi olan Muhammet Tarık Sevim katıldığı bölge yarışmasında da birinci olarak Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler ve Hafızlık Proje okulu öğrencileri düzenlenen yarışmalarda birincilikler elde etmeye devam ediyor.

“8 ilin yarışmacılarını eleyerek birinci olduk”

Okul olarak birçok alanda düzenlenen yarışmalara katıldıklarını belirten okul müdürü Nezir Tunç, “İmam Hatip liseleri arasında mesleki yarışmalar yapılıyor. Ortaokul ve lise düzeyinde yapılan yarışmalara okulumuzda katılarak birçok alanda yarıştı. Okulumuz toplam altı dalda derece elde etti. Bununla birlikte Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında birinci olarak bölge finaline kaldık. Bölge finalinde katılan 8 ilin yarışmacılarını eleyerek birinci olduk. Van’da düzenlenen Ezan yarışmasında ise üçüncülük elde ettik. Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye finalinde de birinci olmak için çalışacağız.” dedi.

“Bizim için büyük bir gurur”

Kur’an’ı Güzel Okuma Yarışmasında öğrencisine destek olan ve hazırlayan Adil Yıldırım, “Yarışmaya uzun bir süredir hazırlanıyorduk. İl Birinciliğini aldığımızda önümüzde bölge yarışmaları vardı. Bölge yarışması hazırlıklarına başladık ve elhamdülillah bölge yarışmasında birinci olduk. Allah’ın izni ile daha çok çalışıp Türkiye birinciliği için hazırlanacağız. İlimizi bölge de temsil ettiğimiz gibi Türkiye finalinde de temsil edeceğiz. Bizim için büyük bir gurur.” diye konuştu.

“Bir yandan okul derslerime çalışırken bir yandan da yarışmaya çalıştım”

Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında il ve bölge birincisi olan Muhammed Tarık Sevim, “Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında il birincisi olunca çok sevindim. Bölge finaline katılacağımı öğrendiğimde ise çok heyecanlandım. Hocalarım ile birlikte bir yandan okul derslerime çalışırken bir yandan da yarışmaya çalıştım. Derslerimden sonra okumalarımı arttırdım. Çalıştım ve elhamdülillah Allah bize bölge birinciliğini de nasip etti. Şimdi Türkiye finallerine hazırlanıyorum. Allah’ın izni ile Türkiye geneli yarışmalarında da derece alacağız.” ifadelerini kullandı.

Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler ve Hafızlık Proje Okulu verdiği eğitim ile birlikte elde ettiği başarılarla birlikte göz dolduruyor. Okul, Türkiye geneli hafızlık yarışmalarında ilimizi temsil edecek. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *