image

 

Sason Karşıyaka YİBO 'da görev yapan fen ve teknoloji öğretmenleri Demet YALIN ve Sündüs KARACIĞA'nın ve Mezopotamya Astronomi Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği Astronomi şenliği Okul Müdürü kaya TİRYAKİ ve Okul Müdür yardımcı Betül KUZUCU ŞEN'in desteği ile 24 Mayıs salı günü gerçekleşti.

Mezopotamya Astronomi Derneği'ni temsilen yönetim kurlu başkanı Astronom Mahmut TEKEŞ 24 ve 25 Mayıs günleri Batman Sason Karşıyaka Yatılı Bölge Orta okulu ve yatılı kız orta okulunda astronomi ve uzay alanında gerek bilgi gerekse de uygulamalı eğitimler verdi.

24 Mayıs saat 11:00'de etkinlik, açılış konuşması ile başladı, akabinde Mahmut TEKEŞ'in "Astronotlar, uzayda yaşam, gökyüzü, uzay araçları... v.b" konuları barındıran sunumu ile devam etti. İlerleyen saatlerde Güneş Gözlemi ve Su Roketi etkinliği ile devam etti.

Akşam 20.00 gibi planlanan gökyüzü gözlemi havanın bulutlu olması nedeniyle gece 21.30 saatlerinde başlayıp gece 24:00'a kadar devam etti. Gece gözleminde yurtta yatılı kalan 100'den fazla öğrenci ile birlikte okul ve yurt yönetimi ile birlikte okulda görev yapan öğretmenlerde eşlik etti. Jüpiter , Ay Mars ve Satürn gözleminin yanı sıra gökyüzündeki takım yıldızlarının bulunması gibi gökyüzü tanıma çalışmaları da yapıldı.

Öğrencilerin meraklı ve bitmek bitmeyen soruları karşısında konuşmaktan dili damağı kuruyan TEKEŞ, "öğrencilerin gerek sunumdaki meraklı ve şaşırtıcı soruları gerekse de gözlemeler esnasındaki gökyüzü hayranlığı inanılmaz, öğrencilerin bu tutumu bizi çok sevindirmektedir. Çocuklar gökyüzü ve uzaya cidi anlamda hayran olmak ile birlikte bilmek öğrenmek ve birilerinin yol göstermesini istiyorlar. Bu konuda biz gökbilimcilere çok şey düştüğünün farkındayız ve biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.." dedi. Recep Fırat

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *