image

Muhammed Sudan Hoca’nın vefatının ikinci yıldönümü münasebetiyle Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş imzalı bir mesaj yayımlandı.

 

Hizbullah Cemaati Basın Bürosu tarafından, basın kuruluşlarına gönderilen mesajda, Muhammed Sudan Hoca’nın hayatı boyunca yaptığı İslami hizmetlere atıfta bulunularak, onun bütün bu güzel vasıflarının örnek alınacağının ve bu münasebetle hep hayırla yâd edileceğinin altı çizildi.

Allah bize yeter, o ne güzel vekildir!

“Onlar ki, insanlar kendilerine; ‘Şüphesiz insanlar size karşı toplandılar, onlardan korkun!’ dediler de (onların bu sözleri sadece) onların imanını artırdı ve ‘Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!’ dediler.” Al–i İmran Süresi 173’üncü ayeti kerimesiyle başlayan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Rabbinin inşaallah senden razı ve senin de Rabbinden razı olarak ebediyete yolculuğunun üzerinden iki sene geçti. Belki iki sene fazla uzun bir zaman olmayabilir, ancak sensiz geçen bu zaman bize çok uzun geldi ve hep senin aramızda olmayışının eksikliğini hissettirdi. Ey güzel insan! Senin vasıflarını bize anlatacak ayet ve hadisler arasında gezinip hangi ayet ve hadis senin vasfını daha iyi anlatacak diye düşünürken, baktığımız her ayet ve hadiste senin güzelliklerine şahit olduk. İnanıyoruz ki, senin ahlakın da Resulümüzün (aleyhissalatu vesselam) ahlakı gibi Kur’an ahlakıydı. Çünkü sen hep O’nu örnek almıştın.”

En zor anlardaki tevekkülüne şahidiz

Muhammed Sudan’ın gençliğin istikbali için yaptığı çalışlara dikkat çeken Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, “Bugün gençliğimizin yaşadığı buhranı ve manevi eksiklik içinde can çekişmelerini görürken, gençlerin camilerin müdavimi olup, oralarda Kur’an ve Sünnet tedrisatını yapmalarına yönelik senin gece gündüz çırpınışının ne kadar yerinde ve gerekli olduğunu daha iyi anlıyoruz. ‘Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!’ ilahi buyruğunu düstur etmene ve en zor şartlarda bile senin ne kadar mütevekkil olduğuna hepimiz şahidiz ve seni tanıyan, bilen herkes mutlaka buna şahit olmuştur.” diye belirtti.

Bize hep örnek olacaksın

Muhammed Sudan Hoca’nın takva libasına bürünmüş bir dava adamı olduğunu hatırlatan Gümüş, mesajın sonunda şu ifadeleri kullandı:“Senin vasıflarını zikretmeye çalışsak, bütün Kur’an’ı ve hadisleri burada serdetmemiz gerekecek. Sen Kur’an aşığı, Sünnete bağlı, takva libasına bürünmüş, ihsanla doruklara çıkan bir dava adamıydın. Senin bütün bu güzel vasıfların bize ve genç kardeşlerimize hep örnek olacak ve seni hep hayırla yâd edeceğiz. Rabbimiz ayaklarımızı ve kalbimizi; senin, diğer bütün şehitlerimizin ve aziz rehberimizin bereketiyle Allah’ın dini ve davası üzerinde sabit kılsın.”

Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *