image

Yeni yönetmelik ile aktarlar artık kendi yaptıkları bitkisel karışımları satamayacak, açıkta ürün satamayacak, duvarlara ürünler hakkında yazı asamayacak.

 

 Sağlık Bakanlığı'nın aktarlarda satılacak ürünler üzerine yaptığı yeni değişikliği kimi aktarlar tarafından olumlu karşılanırken, kimi aktarlar da yeni düzenlemenin satışlarını olumsuz etkileyeceğinden endişeli. Aktarlarda ve baharatçılarda satılan bazı ürünlerin müşteri açısından açıkta satılmasının daha uygun olduğunu savunan Aktarlar, yeni düzenlemenin kendilerini olumsuz etkileyeceğini ve vatandaşların ambalajlı ürünleri pek almadığını söyledi.

 Yeni yönetmelik ile aktarlar artık kendi yaptıkları bitkisel karışımları satamayacak, açıkta ürün satamayacak, duvarlara ürünler hakkında yazı asamayacak ve satılması yeni yasaklanan 71 ürünü satamayacak.

Yıllardır aktarcılık yapan esnaf Gökhan Güneş, yeni uygulamanın kendilerini olumsuz etkileyeceğini söyleyerek, aktarlar olarak ambalajda olması gereken ürünleri zaten ambalajda sattıklarını söyledi.Güneş, “Bu uygulama bizi olumsuz etkiler. Çünkü vatandaş buraya ürünler açık diye ve ürünün nasıl olduğuna bakmak için geliyor. Müşteri bitki alınca kokusuna ve tadına bakması gerekiyor. Bu ürünler pakete girdiği zaman kimse gelip bu ürünleri almaz.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *