image

Engelliler için hazırlanan spor kompleksi projesi kabul edildi ama projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli arsa bulunamıyor.

 

Engelliler için hazırladıkları spor kompleksi projesinin Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini ve kompleks için bütçe de sağlandığını söyleyen Batman Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Nasreddin Kaya, projelerini hayata geçirebilmek için iki yıldır mülki amirlerden arasa alamadıklarını söyledi.

PARAMIZ VAR ARSAMIZ YOK

Kaya, “ İlimizdeki engellilerin çoğu spor yapma bilincinden yoksun. Yapmak isteyenler de uygun ortam ve zemin bulamıyorlar. Engellilerin spor yapabilecekleri bir kompleks kurmak için girişimde bulunduk. Ortak bir proje hazırladık. Hazırladığımız proje Batman Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kabul edildi. Projemiz için bütçe de aldık. Şu an paramız bankada yatıyor. Ama iki yıldır projemizi hayata geçirecek arsa bulamıyoruz. Valiliğe başvurduk ama cevap alamadık.  Maalesef Batman’daki mülki amirlerden bir arsa alamıyoruz. Ekonomik açıdan sıkıntı yok, teşvik de aldık ama arsa yok. Bize şehrin yirmi kilometre uzağında arsa veriyorlar. Engelliler nasıl oraya gidip spor yapacak. Engelli arkadaşlarımızın rahat ulaşabilecekleri bir yerde arsa istiyoruz. Yetkililer bize yardımcı olmalı.” İfadelerini kullandı. Abdullah Eşenbuğa

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *