image

Batman'ın en işlek alışveriş noktalarından biri olan Gülistan Caddesi'nin arkasında bulunan iki katlı metruk bina, çevredeki esnaf ve aileler için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Gülistan Caddesi'nin arkasında yer alan Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi’nde yıllardır kaderine terk edilen bina, her an yıkılma riski taşımanın yanı sıra bir dönem uyuşturucu bağımlılarının yuvası olmuştu. Binanın giriş katlarının kapı ve pencereleri duvar örülerek kapatılmış olmasına rağmen yine de binaya girişlerin olduğu iddia ediliyor. Binanın bu durumu bölge sakinlerini tedirgin ederken, vatandaşlar yetkililerden binanın yıktırılmasını talep ediyor.

İşyerinin buraya yakın olduğu için her gün buradan geçmek zorunda olduğunu ifade eden Mustafa Kardaş isimli vatandaş, “Bina yıkılmaya yüz tutmuş, pencereleri ve kapıları kırık, duvarlarında çatlaklar var. Binanın içinde moloz ve bir dönem burayı kullanan uyuşturucu bağımlılarının bıraktığı çöp yığınları var. Bina her an yıkılma riski taşıyor. Binanın birilerinin üzerine yıkılmasından endişe ediyorum. Ayrıca binanın kötü görüntüsü bölgenin imajını zedeliyor. Gülistan Caddesi’nin dibinde bu bina, kötü bir görüntü oluşturuyor. Bence bu bina, telafisi mümkün olmayan bir zarara yol açmadan yıkılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *