image

HÜRDER Batman İl Başkanı Av. Rıdvan Yapıcıoğlu, Kürtlere yapılan en büyük katliamlardan biri olan Halepçe katliamının asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

 

Halepçe katliamının yıldönümü münasebetiyle açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, “ İslam coğrafyasının mazlum evladı olan Kürtler,  zalim ve emperyalist güçler tarafından tarih boyunca birçok kez zulme uğramış ve katledilmişlerdir. Yakın zamanda gerçekleştirilen bu katliamların en büyüğü Halepçe katliamıdır.” Dedi.

TARİHTEKİ EN BÜYÜK KATLİAMLARDAN BİRİ

Küresel Emperyalist güçlerinin desteği ve taşeron kukla rejimler tarafından Ortadoğu ve Kürdistan Bölgesinde oynanan oyunlardan birinin de Halepçe Katliamı olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Hiroşima ve Nagazaki gibi tarihe kara bir sayfa olarak geçen bir Kürt katliamıdır. İslam inkılâbından sonra İran halkının cezalandırılması amacı ile Baasçı Saddam Hüseyin rejimi, İslam inkılâbına savaş açmış, bu savaş esnasında arada kalan Halepçe Kürtleri kimyasal bombalarla katledilmişlerdir. Kadın erkek, çocuk yaşlı, genç ihtiyar, ayırımı yapılmaksızın bir şafak vakti düzenlenen bir saldırı ile Halepçe halkı, Kimyasal zehirlerle acımasızca katledilmiş ve binlerce insan, hiçbir canlı yaşayamayacak şekilde öldürülmüştür. Yapılan bu saldırı ile sadece yaşayan insan ve canlılar cezalandırılmamış, kullanılan silahın etkisiyle o bölgede uzun bir süre hiçbir hayatın yeşerememesi sebebiyle gelecek nesillerin de zarara uğraması sağlanmıştır.” Dedi.

 BATI HALEPÇE’Yİ GÖRMEDİ

Halepçe katliamının Batı tarafından görmezden gelindiğini belirten Yapıcıoğlu, “ Ne acıdır ki bu kadar büyük bir insan katliamı, insan hakları savunucusu kesilen başta Avrupa devletleri olmak üzere diğer tüm devletler ve insan hakları örgütleri tarafından görmezden gelinmiştir. Yine aynı şekilde Müslüman geçinen Ortadoğu devletleri de ‘Ümmetin Yetimi’ olarak tanımlanan mazlum Kürtlere karşı girişilen bu alçakça katliama göz yummuş ve seyirci kalmışlardır.Maalesef günümüzde de Ortadoğu ve Kürdistan üzerinde planları olan küresel güçler, mazlum Kürt halkının kanı ile hedeflerine ulaşmaya çalışmaktadır. Hâlâ dünya halklarının sahip olduğu haklara sahip olmayan Kürtler farklı güçlerin stratejileri içerisinde kendilerine biçilen ölümü, zulmü, sürgünü yaşamaktadırlar. Kimi yerlerde öncü birlik olarak ölüme gönderilmekte kimi yerlerde iki ateş arasında bırakılmaktadırlar.” İfadelerini kullandı.

 ANKARA SALDIRISINI KINIYORUZ

Ankara saldırısını da kınayan Yapıcıoğlu, “ Son olarak Ankara’da eylem tarzı ve amacı hiçbir insancıl düşünceye sığmayan, herkesin bulunabileceği bir yer ve ortamda gerçekleştirilen -kim tarafından ve hangi amaçla yapılmış ise yapılsın-alçakça saldırıyı da lanetliyoruz.” Dedi.

Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *