image

Gazetemize konuşan Yapıcıoğlu, PKK-HDP’ye yakın çevrelerin ve onlara bağlı yayın organlarının halkın kutsallarına, dini değerlere sürekli hakaret ederek halkı bu konuda duyarsızlaştırmak istediklerini söyledi.

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  PKK’ye yakın Özgür Gündem Gazetesinde yayınlanan ve Peygamberimize hakaret içeren küstah karikatürle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu, “  Huylu huyundan vazgeçmiyor. Dikkat dilmesi gereken nokta şudur ki, bu tür hareketlerle, bu tür haberlerle veya bu tür davranışlarla bir anlamda halkın kutsallarını dillerine dolayarak halkı tepkisizleştirmeye, duyarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Sürekli halkın dinine, kutsallarına küfrederek zamanla halkı bu tür şeylere alıştırmaya çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

HALK, İNANÇLARINA KÜFREDİLMESİNİ KABUL ETMEYECEK

Peygambere hakaret edenlerin halkı tepkisizleştirme konusunda amaçlarına ulaşamayacaklarını belirten Yapıcıoğlu, “ Ancak bu hareketi yaptıklarında her sefer şiddetli bir tepkiyle karşılaşıyorlar. Şunu herkesin bilmesi lazım, halkın değerlerine hakaret etmeyi, inançlarına küfretmeyi normal hale getiremeyecekler.” Dedi.

BÖLGE HALKININ TEPKİSİ SEVİNDİRİCİ

Çirkin karikatüre bölge halkının verdiği tepkinin sevindirici olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, aynı tepkiyi bölge dışındaki halktan da beklediklerini söyledi. Yapıcıoğlu, “  Bölgemizin insanları bu hakarete ciddi tepki gösterdi. Fakat gönül isterdi ki bölge dışındaki kesimler de tepki göstersin. Çünkü Peygamber Aleyhisselam sadece bölge halkının, sadece Kürt halkının peygamberi değil. Diğer insanların da tepki göstermesi lazım. Aksi halde belirttiğim gibi bunlar halkı tepkisizleştirmek için yapacakları çirkin saldırılarında daha cüretkâr davranacaklar.” İfadelerini kullandı. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *