image

Kurban Bayramı'nın 4. günü 4 arkadaşıyla birlikte yetim ve muhtaçlara et dağıtırken 250 kişilik PKK'lı grubun saldırısında şehid olan Yasin Börü'nün (16) isminin yaşatılacağı Medrese, dualarla eğitime başladı.

 

Elindeki et poşetleriyle yetim, mağdur ve kimsesizlere yardım dağıtırken şehid edilmenin sembolü haline dönüşen Yasin Börü'nün ismi Türkiye'den önce Uganda'da bir Medreseye verildi.

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa yetim Der'in girişimleri sonucu İsviçre'nin Basel şehrinde faaliyet yürüten Said-i Nursi Vakfı'nın yapımını üstlendiği 300 kişi kapasiteli Medrese, geçtiğimiz günlerde düzenlenen programla dua ve salâvatlarla eğitime başladı.

Uganda'daki Müslüman azınlığın yoğun olarak yaşadığı Soroti Bölgesinde yapılan Medresenin açılış programı Kur'an tilavetiyle başladı. Daha sonra Medreselerine kavuşmanın heyecan ve sevinci yüzlerine yansıyan kız ve erkek öğrenciler, hazırladıkları ilahileri büyük bir coşkuyla seslendirdi.

"Yasin Börü yardım kuruluşlarının gururu"

Seslendirilen ilahilerin ardından projenin mimarı olan Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş mikrofona davet edildi. Tercüman arıcılığıyla konuşması İngilizceye çevrilen Ateş, Allah'a hamd ile başladığı konuşmasına, yetim ve kimsesizlere yardım dağıtırken şehid edilen Yasin Börü'nün kısaca hayat hikayesini anlatarak, Yasin Börü'nün yardım kuruluşlarının gururu olduğunu söyledi. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *