image

Basın mensuplarıyla bir araya gelen MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, STK’ların bölgedeki olaylarda suçlu olanlara, kepenk kapatma zulmüne sebebiyet verenlere karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirtti.

 

Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), 6 ayda bir gerçekleştirdiği basınla kaynaşma toplantısında Batman’daki yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Dün Bozooğulları otelinde saat 12.30’da gerçekleşen toplantıda MÜSİAD Başkanı Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri 6 aylık faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundular.

13-16 Mart tarihinde Dubai’ye yapılacak iş gezisi hakkında da açıklamalarda bulunan Özdemir, “44 işadamının katılımıyla Dubai’ye iş gezisi düzenleyeceğiz. KOSGEP destekli olan bu gezide, ikili iş görüşmeleri, protokol ziyaretleri ve fuar katılımları olacaktır. Bu gezinin Batmanlı işadamlarının önünü açacağını umut ediyorum.” dedi.

BATMAN’A 400 İŞ ADAMI GELECEK

Önümüzdeki 15-16 Nisan tarihlerinde MÜSİAD 93. Genel İdare Kurulu Toplantısının Batman’ın ev sahipliğinde yapılacağını belirten Özdemir, “İlimizde gerçekleşecek olan 93. Genel İdare Kurulu Toplantısının Batman’a çok şey kazandıracağını, Batman’daki ticari hayatı canlandıracağını düşünüyoruz. Bu toplantı bakan ve tüm kurmaylarının katılıyla gerçekleştirilecek. Yine Türkiye genelinde birçok sanayici ve işadamının katılımı olacak. 400’den fazla işadamının toplantıya katılımını bekliyoruz.” diye konuştu.

İLİMİZE YUMURTA ÇİFTLİĞİ

Özdemir, Batman’da kurmayı düşündükleri yumurta çiftliğiyle ilgili projelerinde sona gelindiğini vurgulayarak, şöyle dedi: “2 yıldır bu projemizin gerçekleşmesi için çaba sarf etmekteyiz. Ne yazık ki bürokratik engeller yüzünden bu kadar gecikme oldu. Şu an çiftliğimizin kurulma sürecinde son aşamaya gelmiş bulunmaktayız.”

BÖLGE YANGIN YERİNE DÖNMÜŞ

Yaşanan olayların bölgeyi bir yangın yerine çevirdiğini belirten Özdemir, “Bu olaylar esnasında ilimiz iyi bir sınav verdi. Yaşananlardan uzak durmaya çalıştı. Ancak çevremizdeki yerleşim birimlerinde yaşanan yıkım ve çatışmalar ilimizi de olumsuz yönde etkiledi. İşsizlik konusunda zaten çok kötü durumda olan ilimiz, çevre il ve ilçelerden gelen 30-40 bin civarındaki göçmenle işsizlik oranı daha da arttı. Suriye’den de ilimize gelen 10 binlerce kardeşimizin varlığını da hatırlamak gerekmektedir. Bu yangın sönmeden ilimizdeki ve bölgemizdeki kötü durumun iyileşmesini beklememeliyiz.” İfadelerini kullandı.

SORUMLULARA DUR DEMELİYİZ

Açıklamasının devamında Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgemizdeki kötü gidişattan sorumlu olanlara karşı STK’lar, işadamları ve kanaat önderleri olarak sesimizi yükseltmemiz gerekmektedir. Aile korkusu, can ve mal korkusu yüzünden suçlulara sesimizi yükseltmezsek, bölge insanı olarak kaderimize sahip çıkmazsak dışarıdaki insanlar burada olup bitenleri umursamaz. Önce bizim sesimizi yükseltmemiz gerekir. Yaşanan zulümlere, özellikle de kepenk kapatma zulmüne karşı sesimiz daha çok çıkmalı, esnafımıza sahip çıkmalıyız.” İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *