image

Batman’ın ucuzluk merkezi sayılan, canlılık ve kalabalığıyla meşhur Alo Tevşo pazarındaki esnaf kuru kalabalıktan şikâyetçi.

 

Bölgemize ölüm ve yıkım getiren çukur siyaseti vatandaşın alım gücünü bitirmiş durumda. Ucuzluk pazarı olarak bilinen Alo Tevşo esnafı gelen müşterilerin çoğunun kuru kalabalık olduğunu söyledi. Gazetemize konuşan pazarcılar olayların adeta kendilerini bitirdiğini belirttiler. Mehmet Emin Akkurt isimli pazarcı, “ Burası Batman’ın en canlı yeri ama son zamanlarda bu canlılık kalmadı. İşler kırık, müşteri yok. Gelenlerin çoğu da kuru kalabalık. Kiriz var yanılmıyorsam. Olaylar hem esnafı hem de vatandaşı çok etkiledi. Millette para kalmadı. Esnaf kan ağlıyor. Bu olaylar bırakmıyor kimse iş yapsın.” Diye dert yandı.

GELENLER KURU KALABALIK

Diğer bir pazarcı olan Cengiz Akkurt da kuru kalabalıktan şikâyetçi oldu. İş yapamaz hale geldiklerini belirten Akkurt, “ Bir zamanlar burası çok canlıydı. Çok kalabalıktı. Ama şimdi iş yok. Gelenlerin çoğu kuru kalabalık. Parası olan da parasını yemiyor. Dolara, dövize veriyor. Gelecek kaygısı var çünkü.” İfadelerini kullandı.

OLAYLAR ALO TEVŞO’YU DA VURDU

Alo Tevşo’da esnaflık yapan Halit oğuz ise, “ Olaylardan biz de etkileniyoruz. İşler düşük. Yine de Allah’a şükür. Şu an baktığınız zaman Batman’ın en kalabalık yeri burası ama çok az insan alış veriş yapıyor. Kısacası olaylar Alo Tevşo’yu da vurdu.” Dedi. Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *