image

Hamidi, Batman’daki KÖYDES projesine 130 milyon lira tahsis edildiğini açıkladı.

 

Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, mecliste bütçe görüşmeleri üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmasında Ak Partinin icraatlarından bahseden Hamidi, “Ancak şunu da ifade etmek isterim ki yeni Türkiye'nin inşası yolunda; duble yollar, yüksek hızlı trenler, sağlıktaki değişim ve dönüşümler, her ile üniversite ve havaalanları gibi burada saymakla bitiremeyeceğimiz her alanda devrim niteliğindeki hizmetleri yeterli görmüyor, eksik ve noksan kalan tarafları da tespit ediyor ve kabul ediyoruz. Ancak, en önemli husus, iktidar, muhalefet ve toplumun her kesimiyle birlik ve beraberlik içinde bütün gayretimizi milletimizin yüksek istikbaline hasretmemiz ve bu anlayışla hareket etmemizdir. İşte, milletimizin refahını daha da yükseltecek olan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın her bir maddesinin bu anlayışla hazırlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.” Dedi.

10 YIL İÇİN 130 MİLYON

 KÖYDES projesinden bahseden Hamidi, “2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın 10'uncu maddesi kapsamında ödenek ayrılan KÖYDES; 2005 yılında 79 ilde hayata geçirilen ve merkezi bütçeden finanse edilen entegre bir kırsal altyapı projesidir. Bu projeyle 2005-2015 döneminde toplamda yaklaşık olarak 9,54 milyar TL ödenek tahsis edilmiştir. 2016 yılında 392 milyon TL ödenek aktarılması planlanmaktadır. Batman ilimizdeki KÖYDES Projesi'nin on yıllık uygulamalarında 130 milyon TL kaynak tahsis edilmiştir.” İfadelerini kullandı.

 BATMAN’IN ALT YAPISINA 9,8 MİLYON

SUKAP projesinden de bahseden Hamidi, “Yine 10'uncu madde kapsamında ödenek ayrılan diğer bir proje de Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi olan SUKAP'tır. 2010 yılında başlatılan bu projeyle nüfusu 25 bin ve daha az olan belediyelere yüzde 50 oranında hibe sağlanmaktadır. SUKAP programına 2011-2016 döneminde toplam 3,2 milyar TL ödenek ayrılmıştır. Batman ilimizdeki projelere de 9,8 milyon TL hibe sağlanmıştır."Halka hizmet Hakk'a hizmettir." anlayışıyla bütün vatandaşlarımızı kucaklayan yeni Türkiye yolunda halkımızı yeni hizmetlerle buluşturmak için, barışın ve kardeşliğin yerleşmesi ve kökleşmesi için kararlı ve istikrarlı adımlarla yürümeğe devam edeceğiz.” Dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *