image

Yasin ve arkadaşlarının katil zanlılarından birinin Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz'e Kürtçe, "iyi ki yapmışız" demesi büyük bir tahrik olarak nitelendirildi.

 

 

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani olaylarında PKK'liler tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dördüncü duruşması tamamlandı.

Duruşma sonunda açıklamalarda bulunan müşteki avukatlardan Murat Sadak, duruşmaya ara verildiği sırada sanıklardan birinin Şehit Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz'e hitaben Kürtçe; 'iyi ki yapmışız' diyerek tahrik ettiğini söyledi. Ardından yaşanan gerginlik sonrası mahkeme heyetinin, bir sonraki duruşmaların yeniden karar verilinceye kadar kapalı yapılmasını kararlaştırdığını söyleyen Avukat Sadak, skandal karara tepki gösterdi.

Mahkemenin ara verdiği sırada bir sanığın kışkırtması sonucu kısa süreli bir arbedenin yaşandığı söyleyen Sadak, yaşanan arbede sonucunda salonunun boşaltıldığını söyledi.

CAN GÜVENLİĞİ OLMAYAN BİZLERİZ

Sadak açıklamaların şöyle sürdürdü: "Salon boşaltıldıktan sonra müdafiler can güvenliği olmadığı yalanına sığınarak savunma yapamayacaklarını belirtti. Bir can güvenliği sorunu varsa, can güvenliği olmayan bizleriz. Bu sorunun muhatabı da bizleriz. Sanıklar mahkemede savunmalarını yaparak tahliyelerini talep etti. İddia makamı maalesef 9 sanığın tahliyesini istedi. Bu bize şaşırtıcı geldi. Bu talebin gerekçesi ise gizli sanıkların teşhis etmemesi. Oysa gizli tanıkların teşhis etmesine kadar tutuklanma istemedi savcı. Kendi kendine burada aslında bariz bir çelişkiye düştüler. 17 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan bir sanığın ise yakalanma kararı çıkarıldı. Dava da 18 Nisan tarihine ertelendi."

TAHRİKÇİ ŞAHIS, YASİN'İN KAFASINI TAŞLA EZEN SEDAT ÇOBAN'DI

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, mahkemede kürtçe "iyiki yapmışım" deyip tahrike neden olan şahsın, 16 yaşındaki Yasin'i 3.kattan aşağıya atıp kafasını taşla ezdikten sonra, molotofla yakan Sedat Çoban adlı PKK'li olduğu öğrenildi. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *