image

Kozluk Kaymakamlığı koordinesinde Kozluk merkez, Bekirhan beldesi , tüm köy ve mahalleler olmak üzere Kozluk’a bağlı tüm yerleşim yerlerinde taziye yemeği uygulamasının  sıcak çorba ile sınırlandırıldı. Bu uygulama vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Cenaze sahiplerini maddi ve manevi anlamda zor duruma düşüren taziye yemeği uygulamasını alınan ortak kararla kadlırdıklarını belirtti.  Güngör, İlçe ve Belde belediye başkanları, daire amirleri, kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarları ile yapılan toplantı sonrasında taziye yemeklerinin kaldırılmasına karar verdiklerini taziyede sadece sıcak çorba ikramı yapılacağını belirtti.

 

Taziye yemeğinin kaldırılması kararı Kozluk’ta uygulanmaya başlandı. Kavakdibi Köyü muhtarı Veysi Bülbül’ün vefat eden yengesi Tenzile Bülbül’ ün taziyesinde sadece sıcak çorba ikramı yapıldı. Bülbül, taziye evlerine gelen yeni uygulamadan memnun olduklarını belirterek büyük bir külfete son verildiğini, alınan kararların çok doğru ve yerinde  olduğunu  dile getirdi.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *