image

28 Şubat sürecinde başörtü yasağından dolayı okulunu tamamlayamayan ancak okuma azmi hiç bitmeyen Nadire Batu, kitap yazdı.

 

Başörtüsünden dolayı sadece ilkokulu okuyup açıktan ortaokulu bitiren ve okuduğu kitaplarla kendini geliştiren sekiz kardeşli bir ailenin ferdi olan Nadire Batu, “Mutluluğu Formülü” adlı bir kitap hazırladı. Hazırladığı kitabı imkânsızlıktan dolayı yıllarca baskıya veremeyen Batu, tekstilde çalışarak, biriktirdiği parayla sonunda kitabını çıkardı. Yaşanan tüm zorluklara rağmen yılmadan azimli bir şekilde kitabını çıkaran Batu, kitabını yazdığı süreci anlattı.

KİTABINI ÇIKARMAK İÇİN TEKSTİLDE ÇALIŞTI

28 Şubat zulmüyle getirilen başörtü yasağının olduğu dönemde ilkokulu bitirdikten sonra çok istediği okuluna devam edemediğini söyleyen Batu, daha sonra açıktan imam hatip ortaokulu okuyarak mezun olduğunu ifade etti. Yazdığı kitabı baskıya vermek için tekstilde çalıştığını söyleyen Batu, azim ve gayret sonucunda kitabını bastığını kaydetti.

MUTLULUĞUN KAYNAĞI ALLAH

 

Batu, “Mutluluğu Formülü” adlı kitabının içeriğine ilişkin şunları söyledi: “Bu kitapta özellikle toplumun acı ve sıkıntılarına değinmek istedim. Çünkü her duyarlı mümin toplumun bu sıkıntı ve sorunlarına göz yummamalıdır. Daha çok da insanların bu sıkıntılarını mutluluğa çevirmek için teselli edilecek tek ana kaynak Allah (c.c) ve ahiret inancı olduğunu teselliyi başka bir şeylerde aramanın nafile olacağını detaylarla anlattım.” İlkha 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *