image

 

Ak Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, “Töre adı altında kadına yönelik şiddet meşru kılınamaz. Bizim medeniyetimizde böyle bir şey yok.” Dedi.

 

 

KADINA DEĞER VERMEYEN TOPLUMA HUZUR GELMEZ

Uçar, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.“ Kadın; annedir, eştir, fedakârlığın simgesidir, şefkat kahramanıdır, sevginin en somut örneğidir. Kadınlara değer vermeyen bir toplum , huzurla asla tanışamaz.” Diyen Uçar, “Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne olarak bir eş olarak bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ülkeye istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse o ülke kadar umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler.” Dedi.

 

İSLAM MEDENİYETİ CENNETİ ANALARIN AYAKLARI ALTINA SERMİŞTİR

 İslam medeniyetinde cennetin annelerin ayaklarının altına serildiğini belirten Uçar, "Biz öyle bir Peygamberin takipçileriyiz ki ilk geldiğinde yasakladığı şey; kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesidir. Efendimiz, annelerinin ayağının altında cennet olduğunu müjdelemiştir. İşte biz böyle bir medeniyete sahibiz. Cennet erkeğin ayağının altında değil, kadınların, annelerin ayağının altındadır. Bizim dinimizde annelik ulvi bir makamdır. İnançlı bir erkek kadınına şiddet uygulamaz. Eğer bunları yapanlar varsa Hz. Peygamber'i örnek göstereceksiniz.” İfadelerini kullandı. 

TÖRE, KADINA ŞİDDETİ MEŞRU KILAMAZ

 İslam dışı törelerin kadına şiddeti meşru kılamayacağını söyleyen Uçar, “ Bakın töre adı altında kadına yönelik şiddeti meşru kılınamaz. Bizim medeniyetimizde böyle bir şey olamaz. Önce siz kadınlar bu şiddete dur diyeceksiniz. Siz haklarınızın farkında olacaksınız. Siz hakkınıza sahip çıkarsanız tüm engeller ortadan kalkacak.” Dedi.

Uçar, iktidarları döneminde kadınlara birçok hak verildiğini, kadınların sorunlarına çözüm üretildiğini, iş sahasında da kadınlara imkânlar sağlandığını da belirtti. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *