image

 

Yardım Eli Derneği Batman'da Aile Der ile işbirliğiyle, Sudan Darfur'da yapılacak olan Batman Sağlık Okulu için kahvaltı düzenledi. Kahvaltıdan gelen gelirler ise okula bağışlanacak.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Uluslararası faaliyet yürüten Yardım Eli Derneği, Batman'da bulunan kardeş dernek Aile Der ile işbirliği içinde Sudan Darfur’da yapılacak olan Batman Sağlık Okulu için kahvaltı düzenledi. Dernek, kahvaltıdan gelen gelirleri ise okula bağışlayacak. 

Öğretmenler Evi düğün salonunda saat:10.00’da yapılan kahvaltıya Yardım Eli Derneği İstanbul merkezinden 3 yönetici, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, eş, dost, derneğe üye ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşti.   

 

Kahvaltıyı yapmalarındaki amaçlarını açıklayan Aile Der Yönetim Kurulu üyesi Songül Sütçü, “Derneğimiz 2010 yılından bu yana faaliyetler yürütmektedir. Aynı zamanda Uluslararası Yardım Eli Derneği ile de çalışıyoruz. Derneğimizin faaliyetleri daha çok eğitim üzerine ama Yardım Eli Derneğine de destek oluyoruz. Kahvaltı programımızın amacı gelen gelirleri ihtiyaç sahiplerine bağışlamak ve STK, eş, dost, üye ve gönüllülerimizle buluşmak içindi. Bir tabak ihtiyaç sahiplerine, bir tabak da kendimize diye bu şekilde Yardım eli Derneği aracılığıyla aldığımız bağışları onlara verip, genel olarak Yardım Eli faaliyetlerini ama asıl isteğimiz de Sudan Darfur’da yapılan Batman Sağlık Okulu’na destektir. Çünkü Sudan, Afrika ülkelerinin neredeyse en kötü bölgesi ve orada Batman Sağlık Okulu projesi var. Bunu başlatan Batmanlı gönüllü bir grup doktorlardır. Bizde onlara destek amaçlı projenin devamı için bu kahvaltı programımızın gelirlerini onlara bağışlamayı hedefliyoruz.” Dedi.  İlkha 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *