image

Telefonunuzda yeterli bakiye yok ama arama yapma ihtiyacınız var. Türk Telekom ödemeli arama ile aramalarınızı karşı tarafın ödemesini talep ederek görüşmelerinizi gerçekleştirmeniz mümkün. Fakat Türk Telekom mobil hattından diğer operatörlere ödemeli arama imkanı yoktur.

Türk Telekom ödemeli nasıl atılır?

Türk Telekom ödemeli arama üç şekilde yapılabiliyor. 135’i tuşladıktan sonra telefon numarasını başına sıfır koymadan yazıp sonuna # ekleyerek arama yaptığınızda ödemeli atmış oluyorsunuz. 9696’ya SMS göndererek veya numaranın başına 9696 rakamlarını ekleyerek Türk Telekom ödemeli arama servisinden faydalanabiliyorsunuz.

Ödemeli arama nasıl gerçekleşir?

Ödemeli arama işlemini gerçekleştirebilmeniz için aradığınız kişinin bu görüşmeyi onaylaması gereklidir. Karşı tarafın onaylamadığı durumlarda ödemeli arama işlemi gerçekleşmez ve talebiniz reddedilir. Bu özelliği sayesinde aranan kişilerin bilgilendirilmesi ve kendi isteğine göre ödemeli arama ücretini karşılaması hakkında bilgilendirme sağlanmış olur. Bu bilgilendirme, ödemeli şekilde aranan kişilere sesli mesaj yöntemi ile iletilmektedir.

Ödemeli arama, faturasız ya da faturalı Türk Telekom abonesi mobil hat kullanıcılarına açık. Ödemeli arama servisi sayesinde, paketinizde konuşma süresi kalmadığında ya da telefon bakiyeniz azaldığında aramak istediğiniz kişiyi ücretsiz olarak arayabilirsiniz. Ancak ödemeli arayacağınız kişinin numarası Türk Telekom abonesi olmak zorunda. Yani; Türk Telekom’dan Turkcell veya Vodafone hattındaki bir numaraya ödemeli arama yapamazsınız.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *