image

Tezgahlarda yerini alan şifa deposu Kuşkonmaz, Yayla Muzu ve Çiriş Otu müşterilerini bekliyor.

Yıllardır vatandaşın tezgahlarını süslemesi için Sason, Kozluk başta olmak üzere Bitlis, Van ve Tatvan gibi il ve ilçelerden şifalı bitkileri getiren Ramazan Kaçmaz, “Şifa deposu bu bitkileri getiriyorum ve vatandaşın hizmetine sunuyorum.” dedi.

“Allah Hiçbir Şeyi Boşuna ve Faydasız Yaratmadı”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Kaçmaz, “Kuşkonmaz dağların yüksek kesimlerinde yetişiyor. Allah hiçbir şeyi boşuna ve faydasız yaratmadı. Vitamin ve şifa deposu olan kuşkonmaz, her yemeğin yanında tüketilebildiği gibi sade bir şekilde de haşlanıp yenilebilir. Herkesin damak tadına ve isteğine göre yapılabilir. Kalp damar sağlığını destekler, bağışıklığı güçlendirir, bağırsakları iyileştirir ve zayıflamaya yardımcı olur.” ifadelerini kullandı.

“Kuşkonmazın Ömrü Bir Buçuk Ay”

Kaçmaz, “Su olan dağlık yerlerde yetişiyor. Kuşkonmazın belirli bir süresi var. 20 gündür dağlarda çıkmaya başladı. Yani bir 15-20 güne kadar devam edecek en fazla 1 buçuk ay devam ediyor. 1 buçuk ay sonra bitiyor. Köylerde yaşayan vatandaşlar topluyor ve bize ulaştırıyor. Bizler de vatandaşa satıyoruz.” dedi.

“Taze Kekikin Faydalarıda Saymakla Bitmez”

Dağlardan kekik toplayıp taze bir şekilde sattıklarını belirten Kaçmaz, “Dağlardan taze toplanmış kekik de var. Bu yeşil haliyle geliyor, sonra kurutuyorlar. Yemeklerin içine, kebap, çorba gibi yemeklere katılıyor. Kışlık için taze de kullanılıyor. Çayı demlenerek de tüketiliyor. Taze Kekik’in faydalarıda saymakla bitmez. Sindirim sağlığını destekleme, bağışıklık sistemini güçlendirme, öksürük ve soğuk algınlığını hafifletmeye yarıyor.” şeklinde konuştu.

“Bilimsel Olarak Kanser Tedavisinde Kullanılıyor”

Konuşmasının devamında Kaçmaz, “Yayla Muzu; o da dağdan geliyor. O da çok faydalı. Bilimsel olarak kanser tedavisinde kullanılıyor. Alternatif tıpta da çok faydası var. Şeker hastalığına, tansiyona, birçok hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Bitlis'te Van’da, Tatvan'da yüksek olan yerlerde yetişiyor. Yeni çıktı. 1 haftadır tezgahlarımızda. 1 aya kadar devam edecek.” şeklinde konuştu.

“Kilo Vermek İsteyenler İçin de İdeal Bir Çözüm”

Kiriş hakkında da bilgi veren Kaçmaz, “Bu da kiriş otumuz. Yemeklere koyuluyor. Bulgur pilavına, ekmek arasına, sade, yumurta ile yapılıyor. Çok faydası var. Bunu yediğin zaman etkisini kısa sürede hissedeceksin. Kilosu 30 lira. Çiriş otu ayrıca vücut için tam bir şifa kaynağı. Özellikle bağırsak ve kabızlık sorunu yaşayanlar için bire bir olan çiriş otu, kilo vermek isteyenler için de ideal.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *