image

Batman Tarım Orman İl müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre bayram öncesi ve bayram süresince 168 gıda işletmesi denetlendi. Bu denetimlerde 10 işletmenin hijyen, üretim ve satış şartları gibi konularda eksikleri olduğu tespit edildi. Uygunsuzluk tespit edilen bu işletmelere toplamda 204.506 TL idari para cezası kesildi.

Denetimlere ilişkin açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, "Ramazan Bayramı'nda vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda 168 gıda işletmesini denetledik ve 10 işletmeye ceza uyguladık. Denetimlerimiz bayram sonuna kadar devam edecek. Vatandaşlarımız da gıda alışverişi yaparken işletmelerin hijyen ve üretim şartlarına dikkat etmelerini rica ediyoruz" dedi.



Denetimlerde Dikkat Edilen Hususlar:

Batman Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerde işletmelerin hijyen ve üretim şartları, gıdaların saklama ve muhafaza koşullarını, son kullanma tarihleri ve etiket bilgilerini ve gıdalarda katkı maddesi kullanımını denetledikleri öğrenildi.

Yetkililerden yapılan açıklamada vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Gıda alışverişi yaparken işletmelerin hijyen ve üretim şartlarına dikkat etmeleri, son kullanma tarihlerini kontrol edilmesi gerektiği belirtildi. Ambalajı hasarlı veya açık olan gıdalardan kesinlikle almamaları ve gıdaları satın aldıktan sonra evde uygun koşullarda muhafaza etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Vatandaşlardan herhangi bir şüphe duyduğu durumlarda ALO 174 Gıda Hattı'na ihbarda bulunmaları istendi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *