image

Medical Point Hastaneler Grubu, sayesinde İzmir, Gaziantep ve Batman’daki hastanelerinin elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini güneş enerjisinden karşılanmaya başlandı.

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Gelecek dönemde de Medical Point Hastaneleri olarak, karbon ayak izimizi daha da azaltmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

BATMAN’DAKİ ŞUBENİN ELEKTRİK İHTİYACI GÜNEŞ ENERJİSİNDEN

Medical Point Hastaneleri’nin ‘Gezegenin sağlığı eşittir insan sağlığı mottosuyla’ yoluna devam ettiğini ifade eden Kubba, temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları noktasında da önemli bir adımlar attıklarını söyledi.

Kubba, “Geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan Gaziantep ve Manisa’daki güneş enerjisi santralleri (GES) hizmete girdi. Bu projeyle birlikte İzmir, Batman ve Gaziantep’teki Medical Point Hastaneleri’nin elektrik ihtiyaçlarının yüzde 80’ine yakını güneşten elde edilmeye başlanıldı.” şeklinde konuştu.

‘HEDEF TÜM İHTİYACI GÜNEŞTEN KARŞILAMAK’

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kubba, enerji alanında çalışma yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Tıp alanındaki başarılarımızın yanı sıra topluma ve çevreye katkı sağlamak için çalışmaya da devam ediyoruz. Medical Point Hastaneler Grubu olarak iklim krizi gerçeğinin farkındayız ve sorumluluk almaya kararlıyız. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalarla, çevreye olan duyarlılığımızı ve sürdürülebilirlik çabalarımızı artırdık. Ancak daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Enerji tüketimindeki azalma, yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş ve çevre dostu uygulamaları teşvik etme adımlarımız sadece başlangıçtır. Gelecek dönemde Medical Point Hastaneleri olarak, karbon ayak izimizi daha da azaltmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Kubba, hastanelerdeki elektrik ihtiyacının tamamını güneşten elde etmek için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *