image

Batman’da bayramdan önce ve bayramın birinci günü etkili olan sağanak yağışlardan sonra adeta yaz havası yaşanıyor. Meteoroloji Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğünün yayınladığı son hava tahmin raporuna göre bu durum pazartesi tekrar değişecek. Batman’da yaklaşık bir haftadır aralıklarla yağan yağmurların tekrar ve etkili bir şekilde görüleceği uyarısında bulunan meteoroloji yetkilileri, yağışlı havanın kaç gün sürebileceğine dair tahminleri de yayınladı. Peki, Batman merkez ve ilçelerinde önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...

Pazartesi gününe dikkat!

Meteoroloji Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğünün tahmin verilerine göre, 15 Nisan Pazartesi günü itibarıyla Batman genelinde ve ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava hâkim. En düşük sıcaklık (gece) 10, en yüksek sıcaklık ise (gündüz) 24 derece olarak tahmin ediliyor.

SU BASKINI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son günlerde Batman merkezde aniden bastıran sağanak yağışların yer yer su baskınlarına sebep olması sebebiyle yetkililerin ve vatandaşların sağanak yağışlar sebebiyle yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yüksek kesimlerde heyelan tehlikesine karşı tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı.

Havanın; Batman merkez, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Sason’da yarın parçalı bulutlu, pazartesi günü ise tüm merkezlerde gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Salı günü tüm merkezlerde sisli bir hava beklenirken Çarşamba gününden itibaren ise parçalı ve aza bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor.

İşte 5 günlük Batman ve ilçelerinin genel hava durumu tahminleri:

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *