image


İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bulunan Haramidere Sanayi Sitesi Cami İmam-Hatibi Ayhan Çokkaş, 11 yıldır görev yaptığı camide düzenli olarak yaptığı esnaf ziyaretleri ile başlayan çalışmaları semeresini verdi.

Öncelikle birkaç esnaf ile cumartesi günleri başlayan sabah kahvaltıları, camide yapılan siyer, fıkıh ve hadis dersleri, süreç içerisinde gençlere yönelik gezi, sportif faaliyetler ve kültürel çalışmalar, Kur'an-ı Kerim dersleri ile devam etti.

Esnaf ve öğrencilere yönelik başlatılan ufak çaplı iftar sofraları, salgın öncesinde sanayi yönetimi ve cami heyeti ile yapılan istişare neticesinde geniş çaplı sokak iftarına dönüştü.

Cami İmam Hatibi Ayhan Çokkaş'ın tek başına başladığı esnafa Kur'an-ı Kerim ve dini dersler verme programı zamanla 400 gönüllünün esnafın dükkanına giderek esnafa bizzat ders verdiği dev bir organizasyona dönüştü.

Yapılan çalışmalar semeresini verince 2 yıl önce cami ve sanayi yönetimi ile birlikte HAMİ-DER adında bir dernek kuruldu. HAMİ-DER yurt içinde ve yurtdışında birçok hayır faaliyetine imza atıyor.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel iftar programına; cami cemaati, sanayi esnafı, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu toplamda bin 500 kişiden fazla mahalleli ile esnaf katıldı. Sanayi içerisinde kurulan iftar sofrasında kadın ve erkekler için ayrı ayrı alanlar ayrıldı.

Programa katılan binlerce kişi, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından okunan ezan ile birlikte iftar açtı.

Haramidere Sanayi Sitesi Cami İmam Hatibi Ayhan Çokkaş, yaptıkları hayır çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"Şu anda yaklaşık olarak 400 kişi bu sanayide halkımıza, esnafımıza Kur'an-ı Kerim eğitimleri veriyor"

Geleneksel iftar programlarının bu sene 4'üncüsünü yaptıklarını ifade eden Çokkaş, "Geçen sene deprem bölgesinde yapmıştık. Geleneksel hale geldi. Burada sanayi yönetimimiz, esnafımız, çalışanlarımızla beraber kardeşlik sofraları kuruyoruz ve birlik beraberliğimizi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. HAMİ-DER, 2 yıl önce buradaki esnaf arkadaşlarımızla beraber kurmuş olduğumuz, camimizin insani yardım derneğidir. Faaliyetler olarak; başta ülkemiz olmak üzere hem ülke içinde hem de ülke dışında mazlum insanlara elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz. İftar prpgramlarımız var, sanayi esnafımızın ayağına hocalarımız birebir giderek onlara Kur'an-ı Kerim öğretiyorlar, şu anda yaklaşık olarak 400 kişi bu sanayide halkımıza, esnafımıza Kur'an-ı Kerim eğitimleri veriyor. Ayrıca camimizde her cumartesi günü gençlere yönelik kahvaltı, sohbetler, sosyal faaliyetler ve spor programları ile gençlerimizle de gücümüz yettiği kadar ilgilenmeye gayret ediyoruz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *