image

Geçen sezon  Bursaspor’la anlaşarak Batman petrolspor'un küme düşmesine neden olan Nazilli Belediyespor bu yıl da yine anlaşmalı bir maçla Zonguldak Kömürspor'un küme düşmesine neden oldu.


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Nazilli Belediyespor ve Ankaraspor arasında oynanan maç gündemdeki yerini koruyor. Maçta her iki takımın da tek bir şut dahi atmaması üzerine spor kamuoyunda şike iddiaları dile getirildi.

TFF bu iddialar üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti.

Geçen sezon Batman Petrolspor’la aynı grupta yer alan Nazilli Belediyespor, Bursaspor’la oynadığı maçta da bu şekilde bir performans sergilemiş ve Batman Petrolspor’un küme düşmesine neden olmuştu.

Her iki takımın beraberliği dışında tüm skorlarda ligde kalacak olan Batman Petrolspor, Nazilli Belediyespor ve Bursaspor’un anlaşmalı maçı yüzünden küme düşmüştü. Maçın iki yarısında 45 dakika boyunca orta saha dahi geçilmemiş her iki takım top çevirip maçın bitmesini beklemişlerdi. Hatta mücadelede Nazilli Belediyespor teknik direktörünün Bursasporlu oyunculara direktif vermesi saha kenarında sürekli onlarla konuşması günlerce tartışılmıştı.


Batman kamuoyu uzun bir süre şike iddiaları gündemde tutmaya çalışmıştı Batman Petrolspor yönetimi olayı yargıya taşımış olsa da sonuç alamamış ve Petrolspor küme düşmüştü.

Şimdi aynı olan Zonguldak Kömürspor’un başına geldi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Ankaraspor ile kümede kalma savaşı veren Nazilli Belediyespor arasında oynanan mücadelede 90 dakika boyunca hiçbir şut atılmadı, hiçbir gol girişimi yaşanmadı. Oyun hep orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Hatta öyle ki ceza alanına girmeye çalışan rakip futbolcuya tüm takım tepki gösterip üzerine yürüdü.

Golsüz beraberlikle biten maç sonunda iki takım da isteğine ulaştı. Ankaraspor play offa kalırken Nazilli Belediyespor da kümede kalmayı başardı. Bu tablodan zararlı çıkan takım ise Zonguldak Kömürspor oldu. Bu beraberlik sonrası Zonguldak ekibi küme düştü.

İki takım da amacına ulaşırken, maç boyunca iki takımın da hiç şut çekmemesi kamuoyunda "anlaşmalı maç" tartışmalarını beraberinde getirdi. Sosyal medya üzerinden yüz binlerce kullanıcı bu duruma tepki gösterdi. 

Bu tepkiler sonrasından TFF soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bu maç öncesinde 56 puanla 6. sırada bulunan Ankaraspor, ligin bitimine 1 hafta kala, en az 1 puan alması halinde bu hedefini garantilemiş olacaktı.

Nazilli Belediyespor karşısında alınan 0-0 beraberlikle, yedinci sıradaki Karacabey Belediyespor ile arasındaki farkı 6 puanda tutan Ankaraspor, ilk 6'yı garantiledi.  Nazilli Belediyespor ise, Ankaraspor ile oynayacağı maçtan önce 38 puanla küme düşme sınırının hemen üzerinde 15. sırada bulunuyordu. Aynı şekilde Nazilli'nin de en az 1 puanı hanesine yazdırması halinde, ligin son haftasında kümede kalmayı kesinleştirmiş olacaktı.

Nitekim Ankaraspor ile oynanan maçın 0-0 sona ermesiyle puanını 39 yapan Nazilli Belediyespor, kümede kaldı ve Zonguldak Kömürspor 35 puanla küme düşen ekip oldu.


Geçen sezon Batman Petrolspor’un küme düşmesine yol açarak yüz binlerce Batmanlının ahını alan Bursaspor küme düştü bakalım Nazilli Belediyespor’un akıbeti ne olacak?  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *