image

Batman merkez Yeni Mahalle 1014 sokakta yapılan yer altı çalışmalarının ardından sokaklarının unutulduğunu belirten sokak sakinleri, çevrede bulunan bütün sokakların parke taşlarının yapıldığını fakat kendi sokaklarının ise başlamadan bırakıldığını söyledi.

Plansız ve programsız yapılan çalışmalar nedeniyle sokaklarının hem trafiğe kapandığını hem de vatandaşların bile yürümekte zorlanacak bir hale geldiğini belirten sokak sakinleri yetkililere seslendi. 

Soruna çözüm bulunması için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten sokak sakinleri, yolların bir an önce yapılmasını istedi.

"Belediye sağ olsun! Sokağımızı yıktı, döktü ve bir türlü yapmadı"

Belediyenin kendilerini unuttuğunu söyleyen Meryem Acet, "Burası Yeni Mahalle 1014 sokaktır. Batman'ın en dar ve en kötü sokağıdır. Sokağımız genişleyecek umuduyla burada kendimize ev yaptık ama maalesef hayal kırklığı yaşadık. Sokağımız o kadar dar ki ne bir ambulans ne de bir itfaiye rahatlıkla giremiyor. Şu an sokağın her yeri yıkık ve döküktür. Belediye sağ olsun! Sokağımızı yıktı, döktü ve bir türlü yapmadı. Sokağımızı yarım bıraktılar. Yapacaklarını söylediler ama 2-3 aydır bu haldedir. Sokağımızla kimse ilgilenmiyor. Hatta mahalleli olarak buraya 'unutulmuş sokak' diyoruz. Bize de yazık. Yetkililerden sokağımızın temizlenip yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sokağımızdan araçlar geçemiyor"

Yol çalışmalarının yarıda bırakılmasının sokak sakinlerini mağdur ettiğini belirten Bilal Bakır, "Sokağın hali gözüktüğü gibidir. Geçen hafta burası kazıldı ve halen onarılmadı. Sokağın diğer girişinde ise yolun eski parke taşlarını bir aydan fazladır söktüler ve bu şekilde yarıda bıraktılar. Hizmetler seçimden seçime yalpalıyor deniliyor ama bunu bile yapamadılar. Özellikle sokak dar olduğundan yapılan çalışmaların yarıda bırakılması sebebiyle buradan ne bir ambulans ne bir itfaiye aracı ne de herhangi bir araç geçemiyor. Şu an sokağımız çok kötü bir durumdadır. Sokak sakinlerinin hepsi çok mağdurdur. Belediyeden rica ve talebimiz bir an önce sokağımızı yapmalarıdır." dedi.

"Gelip yıktılar ve sonrada bu şekilde bırakıp gittiler"

Yapılan kazılardan sonra yoldan geçmekte bile zorlandıklarını ifade eden Behiye Tüzer, "Uzun süredir yolumuz bozuktur. Eşim yatalaktır. Sokağımız dar olduğu için ambulanslar kapımıza gelemiyor. Defalarca iletmemize rağmen bu sorunumuz çözülmedi. Sokağımızı gelip yıktılar sonrada bu şekilde bırakıp gittiler. Uzun zamandır sokağımız bakımsız. Yaklaşık 20 gün önce burayı kazdılar ve öyle bıraktılar. Sokağımızın yapılmasını istiyoruz ki çocuklarımız rahatlıkla okullarına gidebilsinler." diye konuştu.  (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *