image

Turgutluspor - Batman Petrolspor maçı öncesi güvenlik toplantısı yapıldı. Batman Petrolspor taraftarı için sadece 180 kişilik misafir takım kapasitesi ayrıldı.

Batman’dan Manisa’ya giden seyircilerin yanısıra Manisa ve bölge illerinden de çok sayıda taraftarın maça gideceğini belirtmesine rağmen sadece 180 taraftarın alınacak olması tepkiyle karşılandı.

Turgutlu'da cumartesi günü oynanacak olan ve TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonun belirleneceği maçta , lider Batman Petrolspor Manisa temsilcisi Turgutluspor’a konuk olacak.

57 puanla lider olan Batman Petrolspor, Turgutluspor müsabakasından galip ayrılması yada berabere kalması durumunda 2023-2024 sezonunu şampiyonlukla noktalamış olacak. Batman Petrolspor'un mağlup olması durumunda ise grupta Elazığspor şampiyon olacak.

Bu önemli karşılaşma öncesinde Turgutlu'da İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde spor müsabakalarında istenmeyen olayların önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirler ve bu tedbirlerin uygulamalarının sağlanması, önlem ve yöntemlerin tespiti, spor müsabakalarında meydana gelen olayların nedenleri, kaynakları ve bu olaylara neden olan diğer sorunların çözümü ile ilgili konular görüşüldü.

Kurulda alınan karar sonucunda yarın Turgutlu'da oynanacak olan Turgutluspor - TPAO Batman Petrolspor futbol müsabakasının güvenlik sebebiyle misafir seyirci tribünün yüzde 5 (180 taraftar) seyirci kapasitesiyle oynanacağı dikkate alınarak, toplantı karara bağlandı.

Bu karar Batman kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Hafta boyunca Elazığspor’un çirkin açıklamaları, akabinde Elazığ’ın isteğiyle maçın TFF Youtube kanalından canlı yayınlanma kararı alınması üstüne de bu karar “Acaba” dedirtti.

Batmanlı futbolseverler, Batman Petrolspor’un tüm engellemelere rağmen şampiyon olacağına inandıklarını belirtti.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *