image

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, proje lansman programında açıkladığı projelerden biri olan 'Tramvay Projesi'nin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Ramanlı, projenin Batman'ın çehresini değiştireceğini ve trafik yükünü hafifleteceğini belirtti.

Ramanlı, "Şehrimizin hem çehresini değiştirecek hem de tüm trafik yükünü hafifletecek mega projemizle karşınızdayız. Modern şehrimize modern ulaşımı getireceğiz. Şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve daha hızlı bir ulaşım imkânı sağlamak için şehrimizin en işlek noktası olan Turgut Özal Bulvarı'nın orta refüjüne bir tramvay hizmeti sunacağız" dedi.

Projenin ilk etabının Esentepe Köprülü Kavşağından belediyeye kadar planlandığını ve 5 yıl içinde halkın hizmetine sunulacağını belirten Ramanlı, ikinci 5 yıllık dönemde ise Kuyubaşı TOKİ'ye kadar uzatacaklarını ifade etti. Ayrıca, tramvay ağını Batman'ın dört bir tarafına yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Ramanlı, bu projeyle Batman'ın katma değerini artıracaklarını ve modern bir ulaşım imkanı sağlayacaklarını vurguladı. Projenin kamuoyu ve seçmenler tarafından takdir edilmesini umduklarını belirtti.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *