image

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilere okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek amacıyla kütüphane gezisi düzenlendi.


Minik öğrencilere kütüphanedeki bölümler tanıtıldı ve nasıl kitap bulabilecekleri, istedikleri kitabı bulduklarında sessizce okuyabilecekleri anlatıldı. Kütüphaneden nasıl yararlanacakları ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirildikten sonra, çocuklara hikâye kitapları hediye edildi. Minik öğrenciler, hediye edilen kitaplar için teşekkürlerini ileterek kütüphaneden ayrıldılar.

Atatürk İlkokulu öğrencilerinin Halk Kütüphanesi gezisi, Kütüphaneler Haftası'nın kutlanması ve çocukların kitaplara olan ilgilerinin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay, etkinliğin öğrencilerin akademik başarılarını artırdığını ve birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini belirtti. Akçay ayrıca, öğrencilerin kitaplara ve kütüphanelere olan ilgilerini artırmak ve okuma alışkanlığını kazandırmak için bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan tüm öğrenciler kütüphane ödünç alma sistemine kaydedildi. Atatürk İlkokulu öğrencilerinin kütüphane gezisine misafirperverlikleri ve yardımları için İl Halk Kütüphanesi yetkililerine ve çalışanlarına teşekkürlerini ileten Akçay, kütüphane haftasını kutladı.


MUHARREM KAYIK



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *