image

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Batman’da düzenlenen etkinliklerden biri de Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri tarafından gerçekleştirildi. Öğrenciler, Öğretim Görevlisi Elif Dilan Atılgan ile birlikte özel öğrencileri ziyaret ederek çeşitli etkinliklerle onları eğlendirdiler.

Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Elif Dilan Atılgan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Batman’da bulunan rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Down Sendromlu çocukları ziyaret ederek çeşitli eğlence ve sportif aktiviteler ile ikramlar yaptı.


Etkinlikler esnasında özel öğrenciler doyasıya eğlenirken, etkinlik sonrası açıklama yapan Öğretim Görevlisi Elif Dilan ATILGAN, günün anlam ve önemiyle ilgili şunları söyledi: “Trizomi 21 olarak da bilinen Down Sendromu, hastalık değil genetik bir farklılıktır. 21. kromozomun 3 adet olmasından kaynaklanıp toplamda 46 olması gereken kromozom sayısı bu bireylerde 47 adettir. +1 kromozom farkıyla oluşan bu sendroma, özellikle ileri anne yaşı veya anne-babanın genetik taşıyıcı olması neden olabilir.” MURAT ORHAN

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *