image

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde gerçekleşen bıçaklı saldırı olayı üzerine sendika üyeleriyle toplu basın açıklaması düzenleyen Sağlık-Sen Batman Şubesi Başkanı İbrahim Halil Dursun, sık sık yaşanan sağlıkta şiddet olaylarından bıktıklarını ifade etti.

Dursun yaptığı açıklamada, “Bir müddettir ortadan kaybolan sağlıkta şiddet terörü, maalesef ki yüzünü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi çalışanlarımıza karşı göstermiştir. Toplum sağlığını bozucu etkisi olan ve yeni nesiller üzerinde şiddet kullanımının yaygınlaşmasına neden olan sağlıkta şiddet terörünün mağduru olmaktan bıktık, usandık!” şeklinde konuştu.

"Şiddet eylemini kınıyoruz"

Yaşanan olay hakkında bilgi veren Dursun, “Hastanede farklı bir birimin hastası olmasına rağmen kendisine yardımcı olunmasına çalışılan hasta, tedavisi için kayıt açtırmaya yönlendirince iki sağlık çalışanımıza bıçakla saldırmış, tehdit ve küfürler savurmuştur. Beyaz kod verilen olayda hukuki süreç başlamış bulunmaktadır. Bu şiddet eylemini kınıyor ve konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.” dedi.

"Hak etmiyoruz"

Benzer olayların sık sık yaşandığını fakat faillerin her seferinde cezasız kaldığına değinen Dursun, “Caydırıcı cezaların hala verilmediği, hastane hizmet ortamındaki güvenlik şemasının yetersiz olduğu, uzun süre tedaviden reddin ve giriş kontrollerinin yapılmadığı, yeni güvenlik önlemlerinin bir türlü devreye alınmadığı günümüzde sağlık hizmeti sunmak artık bizler açısından eziyet haline gelmiştir. Sağlıkta terörü besleyen bu kişi ve yanlış zihniyetteki odaklar bilsin ki gecemizi gündüzümüze katarak milletimize sunduğumuz özenli sağlık hizmetini sunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Fedakarlıklarla örülü çalışma hayatımızı bin bir emekle ortaya çıkardık. Bu sebeple diyoruz ki; yazıktır etmeyiniz, hak etmiyoruz, susmuyoruz!” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak, olayın hemen ardından sağlık çalışanlarının yerinde ziyaret ettiklerini, gerekli birimlerle görüşmeler yaptıklarını ve her türlü destek için sağlıkçılarla dayanışma halinde olduklarını vurgulayan Dursun, “Her daim sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu belirtir, bu tarz üzücü olayların yaşanmamasını temenni eder ve sağlıkta şiddet karşısında artık faillere caydırıcı cezaların bir an önce verilmesini talep ediyoruz.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *