image

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hırka-i Şerif'ini geçtiğimiz asırlardan bugüne kadar taşıdık. Taşıyandan, muhafaza edenlerden Allah razı olsun." dedi.

Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ait olan ve vasiyeti üzerine Veysel Karani Hazretlerine verilen Hırka-i Şerif, ramazan ayının ilk cumasında İstanbul'un Fatih ilçesindeki Hırka-i Şerif Camii'ndeki törenle ziyarete açıldı.

Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız, o halde bana tabi olun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı size bağışlasın!" ayet-i kerimesine atıfta bulunarak, "Yani Allah'ın bizi sevmesinin yolu Peygamberimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) itaatten geçiyor. Dolayısıyla bizim hem Allah'ı sevmemiz, hem Peygamberimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) itaat etmemiz, O'nu sevmemiz, Kur'an'ın bir emridir. Bunu aklımızdan hiç çıkarmayalım." dedi.

"İlk Kur'an yorumcusu Peygamber Efendimiz"

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Kur'an-ı Kerim'in yaşayan hali olduğunu belirterek, Kur'an-ı Kerim'i anlamamızı sağlayan O'nun hadisleri. İlk Kur'an yorumcusu Peygamber Efendimiz. O yüzden Hırka-i Şerif Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hırkası, o kutsal eşyaları, ayağının izi… Ayak izi bile bizim için o kadar değerli ki. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hırka-i Şerif'ini geçtiğimiz asırlardan bugüne kadar taşıdık. Taşıyandan, muhafaza edenlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

"Nihai hedefimiz Kur'an'ı yaşamak"

Kur'an-ı Kerim'in ramazan ayında indiğine işaret eden Başkan Erbaş, "Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) aşkına, Kur'an'ı okumasını bilmeyenler öğrensin, öğrenenler anlasın ve nihai hedefimiz Kur'an'ı yaşamaktır. Cenab-ı Hak hepimizi Peygamber Efendimize iyi bir ümmet olma noktasında muvaffak eylesin." ifadesini kullandı.


Hırka-i Şerif

Kutsal emanetlerden olan Hırka-i Şerif, 1851 yılından bu yana Fatih ilçesindeki adına yaptırılan Hırka-ı Şerif Camii'nde muhafaza ediliyor.

Hırka-i Şerif, ramazan ayı boyunca hafta içi saat 10.00-17.00, hafta sonu ise 09.00-17.30 arasında görülebilecek.

Kadir Gecesi'nde ise ziyaret, teravih namazı sonrası sabah 03.00'e kadar devam edecek, arife günü ikindi namazı sonrasında Hırka-i Şerif ziyareti dua ile sona erecek. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *