image

Batman Dem Parti tarafından Batman belediye eşbaşkanlık adaylığından ihraç edilen Mehdi Öztüzün Serbestiyet’e yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı.

Mehdi Öztüzün kendisinden tek kelime savunma alınmadığını, kendisine hiçbir cevap verilmediğini neden ihraç edildiğini bilmediğini belirtti.

“Ben zaten memurluktan geldiğim için parti üyesi değildim. Ne bir savunma aldılar ne de bir cevap verebildiler. Nereden ihraç ettiklerini anlamadım.” diyen Mehdi Öztüzün mücadeleye devam edeceğini belirtti. “Biz yine bildiklerimizi söyleriz. Mücadelemize devam ederiz. Birileri gibi kendi çıkarımıza bakmadık biz.” dedi.

Siyaset sektör değil sorunları çözme sanatı olmalı

Batman Dem Parti’de siyasetin görev olarak değil sektör olarak yapıldığını sorunları çözmek için çaba gösterilmediğini belirten Öztüzün “Üzülüyorum ama bu yol böyle. Yol ayrımı denir ya hani, öyle işte. Bir sektör olan siyaset var, bir de görev olarak yapılan siyaset vardır. Siyaset sorunları çözme sanatıdır. Sektör olunca o sorunlarla yaşamaktır.”dedi.

Hangi partide olursa olsun tüm düzgün insanlarla oturup konuşabileceğini tüm derdinin sorun çözmek olduğunu belirten Öztüzün “Bu akşam bir değerlendirme yapacağım. Siyaset yapmak illa bir siyasi partide yer almak değil. Önemli olan halkın siyasetini yapmak. Tüm partilerdeki düzgün insanlarla da biraraya geliriz. Tüm derdimiz sorun çözmektir.” Şeklinde konuştu

Bu Talan Düzeni Yıkılıncaya Kadar Bu Kavga Sürecek

Twitter X hesabından “Bitmedi bu kavga sürecek… Bu talan düzeni (sektörleşen siyasi yapı) yıkılıncaya dek…” şeklinde tweet paylaşan Mehdi Öztüzün 5 yıl önce yayımladığı  “Yoksul halklarımızın çıkarları dışında hiçbir düşüncemiz olmadı. Çocuklarının ölmesini engellemeye çalıştık. Şimşekleri üzerimize çekeceğimizi biliyorduk. Beceremedik burjuva siyasetini. Yoksullar, düşman olmayın, savaşmayın demeye çalıştık. Budur suçumuz. Ceza mı? Seve seve çekeriz. Bilen bilir bizi; arı kovanına çomak sokmaya çalıştık. Başaramadık maalesef. Yoksul halk çocukları ölürken, birileri zenginleşip mevki sahibi oluyorsa, bizim başarısızlığımızdadır. Halklarımızdan özür diliyoruz. Halkımız en iyi hakemdir.” Açıklamasını tekrar paylaştı.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *