image

Siyonist işgal rejimi tarafından 5 ayı aşkın bir süredir Gazze'de büyük bir zulüm ve katliamların yapıldığını belirten Batman halkı, Ramazan ayında bu zulmün daha da arttığını ifade etti.

Gazze'de yaşananlardan dolayı derin bir üzüntü içinde olduklarını vurgulayan Batmanlılar, Gazze'deki acı tablonun, zulmün acilen sona ermesi gerektiğini belirtti.

"Müslümanlar birleşmeli"

Kudüs'ün özgürlüğünün İslam ümmetinin vahdetinden geçtiğini belirten Ebedin Soysal, "Ramazan ayı olmasına rağmen Gazze'de büyük bir zulüm ve katliam yapılıyor. Özellikle bu Ramazan'da kardeşlerimiz özgürlüklerine kavuşması için bütün STK'lar ve İslam ümmetinin birleşmesi gerekiyor. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde bu katliamı durdurur ve bu özgürlüğü oluşturabiliriz. Rabbim en kısa zamanda Mescid'i Aksa'nın etrafında namaz kılmayı ve bu direnişe zafer nasip etmeyi nasip etsin inşallah. Çok üzgün ve mahzunuz. Çünkü Kudüs bugün esirdir. Böyle olduğu müddetçe Müslümanların rahat uyuması ve rahat olması mümkün değildir." dedi.

"Bir an önce ateşkes olmalı"

Ramazan ayının Filistinli Müslümanlar için çok zor geçtiğini vurgulayan Abdullah Koluman, "Gazze'de yaşananlar Ramazan ayında daha zordur. Çünkü ne ilaç, ne gıda var. Hiçbir şey yok. Allah Teâlâ yardımcıları olsun. Vatandaş olarak yapabileceğimiz kısıtlıdır. Ya dua ediyoruz ya da maddi katkıdan başka bir şey yapamıyoruz. Bugün dünyanın küfrü hepsi israil ile beraberdir. Ama İslam ülkeleri ise parçalanmış haldedir. Ramazan ayında Gazze'de ateşkes olsa çok iyi olur." diye konuştu.

"Liderler onlara yardım etmeli"

Gazze'deki katliama dünyanın sessiz kalmasına tepki gösteren Zeyneddin Kartal ise şunları söyledi:

"Kardeşlerimizin katledilmesini engelleyebilecek her kim varsa bu konuda bir an evvel bir şeyler yapmalıdır. Bunu yapamıyorlarsa bile en azından kardeşlerimizi katleden o katil güruha buralardan sevkiyat ve lojistiğin kesilmesi için ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz. Daha önceki Ramazanlarda bizlerde bir heyecan vardı ama şu an kardeşlerimiz Gazze'de katledildikleri için bizlerde bir heyecan yok. Bu süreçte tüm dünya liderlerini ve yöneticilerinin Gazze'ye karadan, denizden veya havadan nasıl olursa olsun onlara yardım etmelerini istiyoruz."

"Zulüm artık son bulmalı"

Ramazan ayı dolayısıyla Gazze'deki Müslümanlar için duaların hiç eksik olmaması gerektiğini dile getiren Semra Doğru, "Gündemimiz yeme içme değil, ruhen kendimizi arındırmamız lazım. Filistin'e destek amacıyla dua ve temenni içerisinde olmalıyız. Gazze'de yaşanan bu zulmün ve katliamın artık son bulmasını istiyoruz. Vicdanı körelmemiş her insanın sokaklara çıkıp Filistin'e ve dünyada zulüm gören tüm Müslümanlara destek vermeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Gazze'de insanlar aç ve susuzdurlar"

Gazze'deki zulmün bir an evvel sona ermesi gerektiğini belirten Nazmiye Doğru, "Filistin'de yaşananlar hepimizin kanayan yarasıdır. Sosyal medyaya Ramazan ayında dolaplarımızı dolduralım gibi paylaşımlar oluyor. Biz asla bunu böyle düşünemiyoruz. Çünkü şu an Gazze'de insanlar aç ve susuzdurlar. Bundan dolayı elimizden nasıl bir yardım geliyorsa yapmalıyız. Gazze'de yaşanan zulmün bir an evvel bitmesini ve kalıcı ateşkesin sağlanmasını istiyoruz. Tek dileğimiz budur." dedi.

"Filistinliler Ramazan ayını aç geçirmeleri bizi derinden yaralıyor"

Ramazan ayı olmasına rağmen halen Gazze'de masum insanların üzerine bombaların atıldığını, büyük bir vahşetin yaşandığını vurgulayan Yakup Çetin de şu ifadeleri kullandı:

"Bu vahşetin durdurulmasını istiyoruz. En önemlisi de Müslümanlar olarak elimizden hiçbir şey gelmiyorsa bile israile destek veren ürünleri almayarak boykot etmeliyiz. Devlet yetkilileri yapmasa bile biz yapmalıyız. Filistin'deki kardeşlerimize dua etmeliyiz. Elimizden gelen maddi imkânlarla destek vermeliyiz. Burada iftar ve sahur sofralarımızda her çeşit güzellikler varken oradaki insanlar yokluk ve aç bir şekilde Ramazan ayını geçirecekler. Bu da bizi derinden yaralıyor. Ramazan ayının Gazze'nin kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *