image

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde okudukları okula karnelerini almaya gelen çocuklara yönelik PKK’liler tarafından düzenlenen bombalı saldırıya sert tepki gösteren HÜDA PAR, yapılan saldırının tek kelime ile vahşet ve insan onuruna ve haysiyetine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

“Karne sevincini yaşamaları bile çocuklarımıza çok görülmüştür”

Bombalı saldırıya tepki olarak yazılı bir basın açıklaması yayımlayan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, 7 Haziran sonrası başlayan ve giderek bölge için bir ateş çemberine döndürülen şehir çatışmaları ve çukur siyasetinin en büyük mağdurunun her zaman olduğu gibi yine çocuklar olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada, “ Devlet ve PKK örgütü arasında yaşanan çatışmalardan dolayı sayısı 150 bine varan çocuğumuz maalesef eğitim hakkını kaybetmiştir. Bu gün yarıyıl tatiline çocuklarımız taraf olmadıkları bir çatışmanın gölgesinde ve ıstırabında girmiş, en doğal hakları olan karne sevincini yaşamaları bile çocuklarımıza çok görülmüştür.  Tüm bunlara rağmen bu gün Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Çelebi Eser Ortaokulunda patlatılan bir bomba ile çocuklarımızın hedef alınması tek kelime ile vahşet ve insan onuruna ve haysiyetine yapılmış bir saldırıdır.” ifadeleri kullanıldı.

“Bu saldırılar örgütün çocukları hedef göstermesinin bir sonucudur”

Bir okul bahçesinde küçük çocukların hedef alınarak onlara bomba atmanın alçaklık ve onursuzluk olduğu belirtilen açıklamada, bu saldırıların örgütün Kandil şeflerinin yaptıkları açıklamalarının bir sonucu olduğu belirtildi.

Açıklamada devamla şöyle denildi:“Yapılan bu saldırılar örgütün Kandil şeflerinin çocuklarını okula gönderen aileleri tehdit etmesi ve okula giden çocukları ise hedef göstermelerinin bir sonucudur. Daha çocuk sayılacak yaşta olan ortaokulu öğrencilerine karne günü bomba atıp çocukları hedef haline getirenlerin bir an önce bu ahlak ve haysiyet yoksunu davranışlardan vaz geçmelerini ve bu vandallık ve canavarlığı terk etmelerini bekliyoruz.” Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *