image

Kıbrıs Şehitleri Bulvarı üzerinde bulunan ve kontrolsüz geçişlerden dolayı maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaların yaşandığı kavşak esnafı ve vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Haftada en az iki veya üç kazanın yaşandığı kavşakta kazaların sayısı her geçen gün artıyor.

Kıbrıs Şehitleri Bulvarında esnaf olan İsmail Akalın, “Maddi hasarlı kazalardan daha çok korktuğumuz ise öğrencilere ve çocuklara araba çarpması.” dedi.

“İki Okulun Öğrencileri Her Gün Bu Yolu Kullanıyorlar”

Kazaların edişe verici bir hal aldığını belirten Akalın, “Kavşakta şahit olduğumuz kazalar korkunç bir hal aldı. Her gün karşıdan karşıya geçmeye çalışan iki okul öğrencilerine araba çarpacak diye ödümüz kopuyor. Maddi kazalara artık alıştık gibi. Fakat talebimiz en azından bu kazaları önleyecek bir tedbirin alınması. Kaza olmasa bile bu sefer yol verme tartışmaları oluyor. Vatandaşlar birbirlerine giriyor. Çevredeki esnaf olarak biz araya girmeye çalışıyoruz.” dedi.


“En Azından Yolların Başlarına Kasis Yapılması Lazım”

Yolun üzerinde okul güzergahı olmasına rağmen herhangi bir kasis ve yaya geçidinin olmadığını belirten Akalın, “Okuldan çıkan öğrencilere bir şey olacak diye çok korkuyoruz. En büyük endişemiz bu. Kaza olunca ister istemez işlerimizde etkileniyor. Tabi bu candan daha önemli değil. Ne can gelsin ne mala. Yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Kasis Yapılmasının Çözüm Olacağına İnanıyoruz”

Kaza kavşağına çözüm istediklerini söyleyen Zafer Akın, “Geçen seferde sizin aracılığınızla çağrıda bulunmuştuk. Gerçekten artık canımız yanıyor. Bir çözüm bulunması lazım. Birçok noktanın geçiş güzergahı olan kavşak, şehirler arası otogar, ilçe otogarı, şehirler arası ana yol, havalimanı, sebze ve meyve haline giden yol olmasıyla çok yoğun. Bu yoğunluk ister istemez kazaları da beraberinde getiriyor. Araç sayısı artmış zaten. Kasis yapılması çözüm olacağına inanıyoruz.”


Çevre esnaf ve mahalleli kaza kavşağı için acil çözüm bekliyor. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *