image

Alo Tevşo pazarında köy tavuğu ve hindi satışı yapan Hasan Çağrı adlı esnafın tezgahının üzerinde çevredekilere aldırmadan önündeki marulu yiyen yabani tavşan vatandaşların ilgisini çekiyor.

Raman Dağı eteklerinde birkaç ay önce bu tavşanı eliyle yakaladığını ifade eden Çağrı, tavşanı ilk yakaladığında ısrarla kaçmaya çalışması üzerine tavşanı kesmeye karar verdiğini fakat tavşanı tam kesecekken o anda tavşanın gözlerinden yaş aktığını gördüğünü ve bunun üzerine tavşanı kesmekten vazgeçip beslemeye karar verdiğini söyledi.

“TAVŞANIN NİYE AĞLADIĞINI DAHA SONRA ANLADIM”

Bundan sonrasını Çağrı şu sözlerle dile getiriyor:

“Birkaç gün sonra kesmeye çalıştığım tavşanın hamile olduğunu anladım. Bu yüzden tavşanın kesileceğini anlayınca ağladığının farkına vardım. Bu olay beni çok etkiledi. Tavşana daha çok ilgi göstermeye başladım. Öyle ki artık tavşanı beslemek için yanına gittiğimde üzerime atlayıp sevgi gösterisi yapıyordu. Yaklaşık 10 gün sonra 7 tane yavru doğurdu. Yavrular büyüyene kadar onları anneleriyle beraber besledim. Tavşanlar, yapıları gereği belli bir dönemden sonra birbirlerinden kopuyor. Hatta anne yavrularını yanından kovuyor. O dönemden sonra ben de yavruları sattım. Ama bu tavşandan kopamadığım için hala yanımda tutuyorum.”

Tezgahın üzerinde çevredekilerin meraklı bakışlarına aldırış etmeden önündeki sebzeleri yemeye devam eden tavşan, yanına yaklaşanları da umursamıyor. Tavşanın insanlara çok alıştığını söyleyen Çağrı, “Bu derecede insanlardan kaçmayan ve umursamayan bir hayvanı ilk defa görüyorum. Tavşanı ilk yakaladığımdaki hali ile şimdiki hali arasında uçurum var.” şeklinde durumu özetliyor.

“TAVŞANIN KAÇMADIĞINI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM”

Tavşanın kaçmadığını görünce çok şaşırdığını söyleyen Hüseyin Yılmaz isimli çocuk, “Tezgahın üzerinde öylece duran tavşanı görünce gözlerime inanamadım. Çok şaşırdım. Gelip elime aldım, okşadım, sevdim. Yabani olduğunu öğrenince daha çok şaşırdım. Normalde tavşanları kafes içinde tutabiliyorlar ama bu tavşan ne kaçıyor ne korkuyor.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *