image

31 Mart Yerel Seçimlerinde belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il meclis üyeleri ve muhtarlık seçimleri yapılacak.

Özellikle kimi mahallerde muhtar adayları arasında el broşürü, afiş, pankart, branda ve imsakiye gibi reklam niteliği taşıyan ürünlere yönelmeleri işleri durma noktasına gelen matbaalarda işlerinin açılmasına ve bir hareketliliğe neden oldu.

Yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını belirten matbaa işletmecileri, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla uzun bir aradan sonra durgun olan işlerinin hareketlilik yaşanmasından memnun olduklarını söyledi.

"Muhtarlardan matbaalara büyük bir ilgi var"İhsan Avcı

Bu seneki yerel seçimlerde muhtarlardan ötürü işlerinin biraz erken başladığını belirten matbaa işletmecisi İhsan Avcı, "Bu dönemde muhtarla matbaaları bayağı tercih ediyorlar. Genellikle el broşürü, afiş, pankart, branda ve imsakiye gibi reklam niteliği taşıyan ürünlere talepleri yüksek. Yerel seçimlere az kaldı. Bununla beraber imsakiye dönemcideyiz de ve ramazan hazırlığı da yapıyoruz. Şu ana kadar gelen giden birçok muhtar adayı oldu ve hemen hemen bütün matbaalarda muhtar adaylarından ötürü bir yoğunluk var. Seçime yakın bir hafta ya da 10 gün kala da seçimde kullanılacak olan oy pusulalarının basım yoğunluğu olacak, ondan sonra tekrar sakin bir dönem başlayacaktır. Mücadelelerinden dolayı muhtar adaylarını takdir ediyorum ve Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Onlar için hayırlısı ne ise inşallah o olur." şeklinde konuştu.

"Muhtar adaylarının bize getirdikleri işlerle matbaalarda canlılık olmaya başladı"İsmail Arslan

Uzun süre durgun olan işlerinin yerel seçimlerde muhtar adaylarının çeşitli reklamları sayesinde bir hareketliliğin başladığını ifade eden matbaa baskı ustası İsmail Arslan, bu yoğunluktan da memnun olduklarını söyledi.

Arslan, "Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla özellikle muhtar adaylarının bize getirdikleri işlerle matbaalarda canlılık olmaya başladı. El ilanları, afişler, broşürler ve imsakiye basımına talep arttı. Yaklaşık bir hafta 10 gündür aşırı bir yoğunluk içerindeyiz. Hatta akşamları da çalışıyoruz. Seçim işlerimizin açılmasına yaradı. İşlerimiz durgundu ama seçim öncelerinde özellikle muhtar adayları sayesinde işlerimiz daha da arttı. Böyle olmasından memnunuz. İşlerin iyi olması herkese ve sektörümüze de yarıyor. Bir muhtarın ortalama maliyeti 5-10 bin lirayı buluyor. Reklam iyidir ve ihmal etmemek lazım. Kim seçimde kazanmak istiyorsa çalışması lazım. Hak eden kazansız diyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *