image

Batman Belediyesi tarafından Tilmerç Mahallesi’nde yapılacak olan Sivil toplum kuruluşları ve derneklere tahsis edilecek ‘Sivil Toplum Merkezi’nin (STM) lansmanı Vali Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

“BATMAN TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK”

Lansman programında konuşan Vali Canalp, “Batman olarak çok iddialıyız. Diyoruz ki, Batman Türkiye’ye model olacak. Bunun da örneklerini veriyoruz. Yakın bir tarihte burada olduğu gibi Devlet Mahallemizin de lansmanını yapacağız. Devlet Mahallesi de Türkiye’de sadece Batman’a özgü ve Türkiye’de tek örnektir. Diyoruz ki, Batman büyükşehir olacak, büyükşehire giden yolların taşlarını döşüyoruz.” dedi.

 “TOPLUM YARARINA OLAN HER VAKIF VE DERNEĞİN YERİ VAR”

Açıklamasının devamında Canalp, “Buradaki Sivil Toplum Merkezi’nin modeli içerisinde; Batman'da sivil toplum kuruluşu olarak, aklınıza gelecek olan bütün sektörlerin mekanı olacak. Burası merkez olacak, karargah olacak. Nasıl işleyecek? Bütün işleyiş modellemesini bizim yerel yönetimlerimiz yapacak. Bir defa örnek veriyorum; size ben Edirne'de muhtarlar konağı yapmıştım. Muhtarlarımızın her ilçede ve merkez ilçede birer dernek kurdular. Muhtarlarımız aynı zamanda Edirne muhtarlar federasyonunu kurdular. Kendileri federasyon başkanı seçtiler. Bizim muhtarlar konutunun anahtarını da gene bizim muhtar derneklerimizi ve federasyonumuzun kendilerine ait bir yeri olacak. Başka bizim çok sayıda spor kulübümüz var, amatör spor kulüplerimiz. Amatör spor kulüplerimizin de burada kendilerine yer tahsis edeceğiz. Batman'da bir sürü esnaf odamız var ama her bir esnaf odamızın ayrı müstakil yeri yok. Kendilerine bu STM içerisinde belli bir bölümü ayıracağız ve onların bu şekilde kendilerine ait olan bir mekanı olacak. Şehit derneklerimiz var. Onların da bizden yer talepleri var. Şehit derneklerimizin de gene aynı şekilde buradan kendilerine yer tahsisine bulunacağız. Sadece şehit derneklerimiz değil, Batman’ın faydası ve yararına olan her bir sivil toplum kuruşuna, derneğimize ve vakfımıza da burada kendilerine yer tahsisinde bulunacağız, yer vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BATMAN STM TÜRKİYE’DE TEK ÖRNEKTİR”

Canalp, “Sivil topluma yönelik bizim bakış açımızı, bizim yaklaşımımızı en güzel şekilde gösteren bir örnektir. Batman STM Türkiye'de bu şekilde ki tek örnektir. Bizim amacımız şudur; devlet mahallesinde olsun, kütüphanecilikte olsun ve STM de olsun. Bizim bir tane amacımız var; Biz Batman'da öyle bir model ortaya koyacağız ki. Batman'da kurmuş olduğumuz model, ilerleyen yıllarda ilerleyen zamanlarda Türkiye'nin her tarafına yayılacak. Ve bunun adı da Batman'la alınacak. Bunun adı da Batman modeli olacak. Batman’ı da Türkiye’nin parlayan yıldızı böyle yapacağız” diye konuştu.

 “STM BÜYÜK VE ZENGİN BİR YAPI OLACAK”

 Sivil Toplum Merkezi hakkında detaylı bilgiler veren Canalp, “İnşaat alanının toplam 4 bin 200 metrekare, parsel alanı ise 15 bin 400 metrekare olduğunu belirten Canalp, “Alanda; 70 araçlık bir otoparkı, çok amaçlı basketbol ve voleybol sahası olacak. Bir adet çim sahası ve tenis kortu olacak. Alanı 470 adet büyük ağaçlarla etrafını ağaçlandıracağız. En az 8 metrekarelik çim alanı olacak. Bunlar dışında oturma alanları, engelsiz fitness alanı ve  kamelyalar olacak. Binanın birinci katında sivil toplum kuruluşları için 20 metrekarelik odalar olacak. 20 metrekarelik 7 adet muhtarlıklar odası olacak.  Şehit ve gazi derneklerimiz için oda tahsisimiz olacak. Sadece engellerimizin kullanılmasını uygun şekilde engelli asansörümüz olacak.  İkinci katta 150 metrekarelik bir konferans salonu ve 2 adet eğitim salonu olacak. Bunlar ortak kullanım alanı yani her bir STK ya ayrı konferans salonunda her bir STK ya ayrı derslik yapmak yerine bütün hepsine müşterek şekilde hizmet verecek. Toplam 120 metrekarelik gene aynı şekilde sivil toplum kuruluşları odası, 7 tane daha ikinci katta bunlar bulunacak.” diye konuştu. 

“BASININDA YERİ VAR

 Birimiyle beraber Batman’ın kalbinin atacağı noktalardan birinin STM olacağını aktaran Canalp, “Sivil toplum kuruluşlarımızın hepsinin teker, teker burada yer veremeyeceğiz. Ama şunu yapacağız, bu devlet konuk evinin içerisinde bir bölüm olacak. Orası devlet misafirhanesi olacak. Ya da devlet konuk evi adı o olacak. Bu şekilde ki kendilerine yer verememiş olduğumuz sivil toplum kuruluşları da herhangi bir şekilde faaliyet, aktivite, etkinlik yapmak istedikleri zaman; tarihini, zamanını bildirecekler. Biz ikramlıkları bizler olmak üzere tahsis yapacağız. Basın derneklerimize de gene burada müstakil şekilde değil belki ama topluca hepsine hitap edebilecek bir yer olacak ve onlara da buradan aynı şekilde yer tahsisi yapılacak. Batman'dan sivil toplum kuruluşu olarak aklınıza ne geliyorsa hepsinin burada bir yeri var. Basının da yeri var. Şöyle düşünün lütfen, sivil toplumun kalbinin nabzının attığı yer Batman'da burasıdır. Buraya sadece sivil toplum kuruluş temsilcilerimiz gelmeyecek. İlerleyen süreç içerisinde göreceksiniz. Batman'daki bürokratlarımız, il müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz, şube müdürlerimiz onlar da gelecekler. Yer tahsisi yaparken Batman merkezdeki sivil toplum kuruluşlarımızı değil, ilçelerimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızı da düşüneceğiz, onlara da hizmet vereceğiz işte. Burası büyükşehir konseptidir. Sadece Batman’ın şehir merkezini değil’’ dedi.

Lansman programına Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *