image


Adıyaman'da "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen 1001 ödüllü Siyer Yarışması'na katılan öğrenciler yarışma için hazırlanan kitabı defalarca okuduklarını ifade etti.
4 ayrı kategoride yarışan katılımcılar Türkiye geneli yapılan yarışmanın sonucu ne olursa olsun sınava giren herkesin kazandığını ve kimsenin kaybetmediğini dile getirdi.

Adıyaman'da 17 ayrı noktada düzenlenen yarışmaya binlerce insan başvuru yaparak katılım sağladı.

"Hiç durmadan İslam'ı anlatmaya devam etmiş"
Sınava birinci kategoride giren çocuklardan Hüseyin Çertik, "Okuduğum kitapta Peygamber Efendimizin hayatı hakkında bilgi sahibi oldum. Çocukluğu, gençliği hakkında bilgi sahibi oldum. Peygamber Efendimizin akrabalarına, arkadaşlarına ve komşularına olan davranış şeklini öğrendim. Herkese adalet, merhamet çerçevesinde güzel bir şekilde davranıyordu. İslam'ı anlattığı bazıları Peygamberimizi yıldırmak için çaba sarf etmiş ama Peygamber Efendimiz hiç durmadan İslam'ı anlatmaya devam etmiş." dedi.

"O'nun hayatı çok güzel"
Kitabı iki defa okuduğunu dile getiren Ayşe Hümeyra Karababa, "Ben kitabı iki defa okudum. Sınava hem hediye almak hem de Peygamberimizin hayatını okumak için girdim. Sınavlara girmek eğlenceli oluyor. Peygamberimin hayatını öğrendim. O'nun hayatındaki şeyleri örnek alarak kendi hayatımıza tatbik etmeliyiz. O'nun hayatı çok güzel." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimiz kız çocuklarını severdi"

Sınava ilk defa girdiğini dile getiren Azra Nur Gül, "İlk defa sınava girdim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. O'nun hanımları çocukları hakkında bilgi sahibi oldum. Peygamber Efendimiz neler yaşamış, o dönemde yaşayan insanlar Peygamber Efendimize neler yapmış o konuda bilgi sahibi oldum. Peygamber Efendimiz, çocuklarını ve torunlarını çok severdi. O dönemde kız çocuklarını diri diri gömerlerdi. Peygamber Efendimiz gelince kız çocuklarını çok sevdi, onları kurtardı." şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimizin yetim olduğunu anladım"

Kitaptan faydalandığını dile getiren Elif Ada Karadaş, "Okuduğum kitapta Peygamber Efendimizin merhametini, çocuklara olan ilgisini öğrendim. Peygamber Efendimizin yetim olduğunu ve buna rağmen çocuklara ve insanlara karşı çok merhamet sahibi odluğunu anladım." dedi.

"O'na 'Oku' dedi"

Hazreti Peygamberin hayatını öğrendiğini dile getiren Asmin Kızılay, "Peygamber Efendimizin hayatında çok şey öğrendim. Peygamber Efendimiz Hira mağarasına gidip orada dinlenirdi. Orada insanların sorunlarını ve kötü gidişatı düzeltme adına tefekkür ederdi. Gidişatı değiştirmek için oraya giderdi. Sonra Cebrail Aleyhisselam O'na ilk vahyi getirdi. Ve O'na 'Oku' dedi.  Daha sonra eve gelip Hazreti Hatice'den kendisini örtmesini istedi." ifadelerini kullandı.

"Çocukları çok sevdiğini öğrendim"

İki defa kitabı okuduğunu ifade eden Elif Tuğçe Kirişci, "Kitabı iki defa okudum. Peygamber Efendimizin insanları Allah'a davet etmesini ve onlara İslam'ı öğretmesi için neler yaşadığını. Öğrendim. Çocuklara karşı çok iyi davrandığını ve çocukları çok sevdiğini öğrendim" şeklinde konuştu.

"Çok merhametli olduğunu öğrendim"
Meryem Dağhan ise, "Peygamber Efendimizin hayatının çok güzel olduğunu anladım. Peygamber Efendimizin hayatı insanın içini açıyor. Çocukları çok sevdiğini ve çok merhametli olduğunu öğrendim." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *