image

'Global Harmony' temasıyla 8. Şubat'ta Grand Cevahir Otel'de düzenlenen etkinlikte 40’tan fazla ülkeden konukların katılımıyla Türkiye'nin 2. yüzyılının ilk genç iş insanları buluşması gerçekleştirildi.

 'Simplicity', 'Harmony' ve 'Opportunity' başlıkları ile günümüz iş dünyasına önemli bir perspektif sunulan programda kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticiler, girişimciler, yatırımcılar, iş dünyası temsilcileri, akademi ve medya dahil çok sayıda paydaşı ve üç bine yakın katılımcıyı bir araya geldi. Açılış konuşmalarının; MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel ve Genç MÜSİAD Başkan Yardımcısı Mağsum Usta tarafından yapıldığı etkinliğe; Enterprise Singapore Bölge Direktörü Yogeindran Thiayagarajah, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Altınay Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Delta V Genel Müdürü Doç. Dr. Arif Karabeyoğlu, Gürmen Group Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Gür Solmaz, Baltaş Grubu Kurucu Ortağı Prof. Dr. Acar Baltaş gibi birbirinden önemli isimler konuşmacı olarak katıldı.

KÜRESEL FIRSATLAR ve KOLLEKTİF GİRİŞİMCİLİK ALANINDA ÖNCÜ OLACAĞIZ

Toplantı sonrası konuşan Akyel, kongrede ele alınan konular hakkında şunları belirtti: “Bu kongrede; kendi ticaretimiz, kendi şehrimiz, kendi ekonomimiz ve kendi gerçeğimiz dışında; diğer insanlarla karşılıklı bağımlı olduğumuzu vurguladığımızı belirtmek isterim. Vahşi bir küreselleşmenin ötesinde ahenkli bir dünya ile; barışın, diplomasinin, insan medeniyetinde olan ilerlemenin, maddi unsurların ötesinde de olabileceğini konuşmak, hedefler koymak ve o hedeflere kolektif bir şekilde yürüme amacındayız. Bu amaçlar doğrultusunda, kongremizin ana teması olan Global Harmony’nin taşıyıcıları olarak 3 konu belirlendi. Bunlar; 'Simplicity' (Sadelik), 'Harmony' (Uyum) ve 'Opportunity' (Fırsatlar). Simplicity’de; başarılı bir iş insanın kariyerinde ve iş hayatındaki temel düşünce yapısını gerek psikolojik gerek sosyo-kültürel açıdan ele alışını işledik. Harmony’de; değişimle oluşan uyumsuzlukta ahengi yakalamanın, Opportunity’de ise; kuralların değişmesi ile oluşan fırsatları görebilmeyi, yakalayabilmeyi ve değerlendirmeyi bu kongreyle ele aldık. Tüm bunlar bize iş dünyasının bilinmeyen kapılarını aralayacak. Bizler Genç Müsiad Batman ailesi olarak, Şehrimizdeki girişimciliğe öncü olmaya devam edeceğiz ve kollektif girişimcilik ruhunu her zaman ayakta tutacağız,” dedi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *