image

Kürtçe dilinin okullarda görülebilmesi için seçmeli derslerde Kürtçenin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden İl Başkanı Şahin, kadim bir dil olan Kürtçenin Kürt halkı tarafından sahiplenilmesini istedi.

Çok fazla önem verilmediğinden dolayı çocukların anadilleri olan Kürtçeden her geçen gün uzaklaştığını belirten Şahin, Kürt halkının anadillerini çocuklarına da öğretmeleri için mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.

"Kürtçeyi zenginleştirelim"

Seçmeli derslerin tercih edilme süresinin 19 Şubat tarihine kadar ertelendiğini hatırlatan Şahin, "Bu süreçte anne ve babaların çocuklarına yardımcı olmasını istiyoruz. Kürtçe dilinin kaybolmaması, daha da zenginleştirilmesi, Kürtçe dilinin okullarda seçmeli ders olarak işletilebilmesi ve gerekli öğretmen atamasının yapılması için çocuklarımız Kürtçe dilini de tercihli dersler arasına alsınlar. Buna yoğunluk verelim." dedi.

"Kürtçe değerli bir dildir, kaybolmamalıdır"

Her bir dilin bir insan olduğuna vurgu yapan Şahin, "Hiçbir dil kaybolmamalıdır. Çünkü Allah bizlere bir dil ihsan etmiştir. Nüfus itibariyle de Kürtlerin sayısı gerek Türkiye'de gerekse de komşu bölgelerde epeyce fazladır. Kürtler kadim bir halktır ve Kürtçe dili de yine kadim bir dildir. Bu dil bizim değerimizdir, kaybolmaması lazım." diye konuştu.

"Çocuklarımız kendi dillerini öğrenmelidir"

Son yıllarda çok fazla önem verilmediğinden dolayı çocukların Kürtçe dilinden uzaklaşmaya başladığına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"Tüm dilleri öğrenmenin faydası vardır ancak bu diğer dilleri öğrenmekle beraber çocuklarımız kendi dillerini de öğrenmeleri gerekir. Bunun için Kürtçe dilinin okullarda işlenebilmesi lazım ki çocuklarımız eğitim dili olarak da kendi dillerini öğrensinler. Anadilimize sahip çıkmamız lazım. Kürtçe dili Kürt halkının geleceğidir. Hiçbir kavim dili olmazsa ayakta kalamaz."

"Kürtçe dersini tercih edin"

"Allah'ın da bir ayeti olan Kürtçe dilinin sahiplenilmesi lazım." diyen Şahin, "Bunun için de bu dil okullarda ders olarak tercih edilmesi lazım. Gerekli öğretmen atamasının da yapılabilmesi lazım. Bu bağlamda anne ve babalara şu çağrıyı yapmak istiyorum; Ana dilimizin kaybolmaması, yeni yetişen nesillerimizin dillerini öğrenebilmeleri için mutlaka okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe dersini tercih edin diyoruz." ifadelerini kullandı.

(İLKHA)





Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *